Μία Ferrari το ωραιότερο αυτοκίνητο του 2019

Γιώργος Βαρίνος
Μία Ferrari το ωραιότερο αυτοκίνητο του 2019
Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Ferrari 335 S Spyder της Mohringer κερδίζει το βραβείο Peninsula Classics Best of the Best, έχοντας επίσης κερδίσει το Best of Show στη Villa d'Este το 2018.

Το πέμπτο βραβείο Peninsula Classics Best of the Best, κέρδισε μια 1958 Ferrari 335 S Spyder Scaglietti, ολοκληρώνοντας μια ακόμη πετυχημένη διοργάνωση υπερπλουσίων. Όπως και μερικά από τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν, βρίσκονται στην λίστα των 100 πιο πολύτιμων αυτοκινήτων του κόσμου. Η υπέροχη 1958 Ferrari 335 S Spyder Scaglietti που κέρδισε πέρασε μια μεγάλη περίοδο της ζωής της εγκαταλελειμμένη σε μια αποθήκη, πριν ανακτηθεί, αποκατασταθεί και επέστρεψει σε παγκόσμια προβολή και κερδίσει πλήθος βραβείων.

1958 Ferrari 335 S Spyder Scaglietti,

Mια δημιουργία της Carrozzeria Scaglietti

H Spider Ferrari 335S είναι η τελική εξέλιξη του μοντέλου με τοποθετημένο εμπρός κινητήρα από μια Ferrari Sports Spyder. Την περίοδο εκείνη η Carrozzeria Scaglietti, δημιούργησε τη «Super Testa Rossa≥ χάρη στις εξωφρενικές της επιδόσεις. Τέσσερα αυτοκίνητα χτίστηκαν, τρία επιβίωσαν. Η 335S Spider ήταν ένα από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα του κόσμου εκείνη την εποχή, χρησιμοποιώντας τον V-12 με τα έξι διπλά καρμπιρατέρ και απόδοση 390 ίππων! Με την σοφιστικέ -για την εποχή- αεροδυναμική του, ήταν ικανό να φτάσει τα 300 χλμ./ώρα!

1958 Ferrari 335 S Spyder Scaglietti

Κατά τους επίσημους πλειστηριασμούς του 2016, ένα από τα τρία αυτοκίνητα που
διασώζονται, πωλήθηκε για 35.712.945 δολάρια, με τους Lionel Messi και Cristiano Ronaldo να σφάζονται ποιός από τους δύο θα το αποκτήσει, ανεβάζοντας την τιμή του σε δυσθεώρητα επίπεδα! Η υποβολή προσφορών έληξε με το να γίνει το πιο ακριβό αυτοκίνητο που πωλήθηκε ποτέ στην Ευρώπη!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!