Πανέτοιμη η Prom Racing για τον διαγωνισμό Formula Student (pics & vid)

Gazzetta team
Πανέτοιμη η Prom Racing για τον διαγωνισμό Formula Student (pics & vid)
H Prom Racing του Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποτελεί την πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα στον διαγωνισμό Formula Student, όπου θα λάβει εφέτος για πρώτη φορά μέρος με ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο.

Όλα ξεκίνησαν το 2008 από 5 φοιτητές του τμήματος μηχανολόγων μηχανικών, που ίδρυσαν την ομάδα Prom Racing, όμως σήμερα έχει το team πάνω από 60 άτομα, που μοιράζονται το ίδιο πάθος. Πρόκειται για την ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που σχεδιάζει και κατασκευάζει από το μηδέν ένα αγωνιστικό μονοθέσιο τύπου Formula και συμμετέχει σε παγκοσμίου κλάσης διαγωνισμούς FSAE και Formula Student. Η ομάδα αποτελείται από νεαρούς φοιτητές διαφορετικών ειδικοτήτων που αξιοποιούν τον ελεύθερο τους χρόνο δουλεύοντας σκληρά για την μέγιστη απόδοση της ομάδας, την επίτευξη των συλλογικών στόχων αλλά και την συγκέντρωση χρημάτων καθώς το Project χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από χορηγούς. Σε αυτούς τους διαγωνισμούς η ομάδα αξιολογείται για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος, τις επιδόσεις του, το επιχειρηματικό πλάνο που έχει επιλέξει για να προωθηθεί καθώς και για την οικονομική βιωσιμότητα του Project.

Tα μέλη της εφετινής ομάδας της Prom Racing.

Το 2019 η Prom Racing εξασφάλισε την συμμετοχή της στους διαγωνισμούς της Γερμανίας(Formula Student Germany), της Αυστρίας (Formula Student Austria) και της Ουγγαρίας(Formula Student East), τους κορυφαίους διαγωνισμούς παγκοσμίως και βρέθηκε μέσα στην 10αδα σε όλους τους διαγωνισμούς, αποτέλεσμα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Αναλυτικότερα, η ομάδα συμμετείχε δύο φορές σε design finals, πήρε βραβείο καινοτομίας στον διαγωνισμό της Ουγγαρίας, κατατάχθηκε στις 6 κορυφαίες στο αγώνισμα του Autocross σε δύο διαγωνισμούς, στις 7 κορυφαίες στο Business Plan και κατέκτησε την 1η θέση στο αγώνισμα του Skidpad, στο οποίο δεν έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για μόλις 0,02 δευτερόλεπτα.

Mε ηλεκτρική Formula το 2020

Πολύ επιτυχημένη η παρουσία της Prom Racing πέρυσι.

Φέτος η Prom είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια νέα πρόκληση καθώς θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει το πρώτο ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο στην ιστορία της. Οι στόχοι βέβαια παραμένουν υψηλοί για τους διαγωνισμούς το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το gazzetta θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια και θα βοηθήσει από πλευράς του αυτά τα νέα παιδιά, θεωρώντας αυτό το εγχείρημα πολύ σημαντικό για την εκπαίδευση και τη χώρα μας καθώς η ομάδα εκπροσωπεί και τα δύο! Ακολουθήστε και εσείς τώρα την Prom Racing σε όλα τα Social Media της και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Facebook: https://www.facebook.com/prom.racing/

Instagram: https://www.instagram.com/promracing/

YouTube: https://www.youtube.com/user/PromRacingTeam

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!