Συνεχίζει στο Ράλι Ντακάρ ο Φερνάντο Αλόνσο 

Πέτρος Σηφαλάκης
Συνεχίζει στο Ράλι Ντακάρ ο Φερνάντο Αλόνσο 
Με την ομάδα της Toyota Gazoo Racing θα συνεχίσει ο Φερνάντο Αλόνσο στο Ράλι Ντακάρ, που θα γίνει στη Σαουδική Αραβία για πρώτη φορά στην ιστορία.

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο, άλλαξε «κατηγορία» και πλέον δεν αγωνίζεται με μονοθέσια, αλλά με ένα Toyota Hilux. Το 2020, ανακοινώθηκε επίσημα ότι θα τρέξει στο Ράλι Ντακάρ με την ομάδα της Toyota Gazoo Racing. Παράλληλα, εκτός του Αλόνσο, άλλα τρία πληρώματα θα έχει η Toyota στον αγώνα, ο οποίος για πρώτη φορά θα γίνει στη Σαουδική Αραβία.

Η εκκίνηση θα γίνει στις 5 Ιανουαρίου του 2020 και θα τελειώσει στις 17 Ιανουαρίου. Το Ράλι Ντακάρ θεωρείται ίσως ο πιο σκληρός αγώνας του μηχανοκίνητου κόσμου. Πληρώματα και αυτοκίνητα δοκιμάζονται σε απόλυτο βαθμό λόγω των απαιτητικών διαδρομών και της γενικότερης φύσης του αγώνα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει σοβαρά «παρατράγουδα».

Τα τελευταία χρόνια, το Ράλι Ντακάρ είχε «μετακομίσει» στη Λατινική Αμερική, ενώ τώρα, όπως προείπαμε, για πρώτη φορά γίνεται στη Σαουδική Αραβία. Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα ήταν η Toyota Gazoo Racing με το αγωνιστικό της Hilux και πίσω από το τιμόνι βρισκόταν ο «γνώστης» του Ντακάρ, Nasser Al-Attiyah. Φέτος ο Nasser Al-Attiyah θα συμμετέχει και πάλι με την Toyota.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!