Πωλείται το Citroen C3 WRC που έτρεχε ο Σεμπαστιάν Οζιέ

Πέτρος Σηφαλάκης
Πωλείται το Citroen C3 WRC που έτρεχε ο Σεμπαστιάν Οζιέ
Το αγωνιστικό με το οποίο ο Σεμπαστιάν Οζιέ πήρε μέρος στο πρωτάθλημα του 2019 βγαίνει στο σφυρί μέσω μιας κλειστής δημοπρασίας.

Η τελευταία χρονιά που η Citroen έλαβε μέρος στο WRC ως εργοστασιακή ομάδα ήταν το 2019. Μετά από εκείνο το έτος, η γαλλική φίρμα αποχώρησε από το σπορ, ύστερα από μια πορεία με αμέτρητες επιτυχίες. Ο Σεμπαστιάν Οζιέ έτρεχε με την ομάδα στην τελευταία της χρονιά. Είχε στα χέρια του ένα ειδικά εξελιγμένο Citroen C3 WRC, το οποίο τώρα βγαίνει στο σφυρί!

Ο Οζιέ κατάφερε να φτάσει στην τρίτη θέση το 2019. Η Citroen τερμάτισε επίσης τρίτη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και μετά, ο οδηγός μετακόμισε στην Toyota. Το συγκεκριμένο αγωνιστικό που θα βγει σε δημοπρασία, αναμένεται να συγκινήσει αρκετούς που ασχολούνται με το χώρο των αγώνων, αλλά και συλλέκτες από όλο τον κόσμο. Ωστόσο, λίγοι θα έχουν την ευκαιρία να το αποκτήσουν.

Για να λάβει μέρος κάποιος στη συγκεκριμένη δημοπρασία θα πρέπει να έχει πρόσκληση μέσα από την ίδια τη Citroen και φανταζόμαστε ότι οι προσκλήσεις θα έχουν συγκεκριμένο αριθμό. Το αυτοκίνητο μετά την αγωνιστική του καριέρα το 2019, χρησιμοποιήθηκε από την Pirelli ως όχημα δοκιμής για τα νέα της ελαστικά, έχοντας πίσω από το τιμόνι τον Αντρέας Μίκελσεν και τον Πέτερ Σόλμπεργκ.

Δεν υπάρχουν προβλέψεις σχετικά με τα χρήματα που περιμένουν να «πιάσει» το συγκεκριμένο αγωνιστικό του WRC. Μέχρι στιγμής έχει καλύψει περίπου 1.000 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!