Ιδού η νέα εμφάνιση της Toyota στο WRC

Πέτρος Σηφαλάκης
Ιδού η νέα εμφάνιση της Toyota στο WRC
Η Toyota Gazoo Racing θα διατηρήσει το ίδιο αγωνιστικό για μια ακόμη χρονιά στο WRC, ωστόσο θα αλλάξουν ελαφρώς τα γραφικά επάνω του, μαζί με λίγα σχεδιαστικά στοιχεία.

Οι κανονισμοί του WRC θα άλλαζαν από το 2021 οπότε η Toyota Gazoo Racing είχε προγραμματίσει ότι με αυτη τη χρονιά, θα έφερνε και το νέο της αγωνιστικό που θα βασίζεται και στο νέο Yaris. Ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού τα πήγε όλα πίσω και το WRC, είπε ότι οι αλλαγές αυτές θα γίνουν αργότερα, οπότε η Toyota αποφάσισε το καλοκαίρι ότι για μια σεζόν ακόμη θα τρέξει με το ίδιο αγωνιστικό.

Αυτό προφανώς και έγινε για μείωση του κόστους. Αν έφτιαχναν την αγωνιστική εκδοχή του νέου Yaris θα έπρεπε μετά να εξελίξουν παράλληλα, το ίδιο αυτοκίνητο αλλά με υβριδική τεχνολογία. Οπότε το εργοστάσιο απλά είπε ότι για ένα χρόνο ακόμη δεν θα αλλάξουν αγωνιστικό. Στις φωτογραφίες βλέπουμε τα νέα γραφικά που ενσωματώνονται πάνω στο Yaris.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Yaris είναι αρκετά επιτυχημένο στους αγώνες WRC και έχει καταφέρει να κερδίσει αρκετούς αγώνες συνολικά, μαζί με πάρα πολλές ειδικές διαδρομές. Το 2019 και το 2020 ήταν έτος απόλυτων επιτυχιών για την Toyota Gazoo Racing και η πορεία που έχουν στο WRC δείχνει ότι σύντομα, θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!