To Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει πιθανότατα εφέτος στο WRC

Gazzetta team
To Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει πιθανότατα εφέτος στο WRC
To Ράλλυ Ακρόπολις έχει πλέον πάρα πολλές προοπτικές να ενταχθεί ήδη από εφέτος στο πρόγραμμα αγώνων του παγκόσμιου πρωταθλήματος WRC και κατά πάσα πιθανότητα τον Σεπτέμβριο, οπότε θα πάρει τη θέση του Ράλλυ Χιλής.

Η πανδημία του κορονοϊού και η καθυστέρηση των εμβολιασμών φέρνουν πλέον το Ράλλυ Ακρόπολις μία ανάσα από την ένταξή του στο εφετινό πρόγραμμα του παγκόσμιου πρωταθλήματος WRC. Η έξαρση της πανδημίας και οι απορρέουσες οικονομικές συνέπειες έχουν προκαλέσει ήδη την ακύρωση του Ράλλυ Σουηδίας τον Φεβρουάριο και του Ράλλυ Μεγάλης Βρετανίας τον Αύγουστο του 2021. Η FIA εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις εντός των επόμενων ημερών και πριν την εκκίνηση του εφετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο στις 21 Ιανουαρίου.

Aναπροσαρμόστηκε το πρόγραμμα του εφετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Στη θέση του Ράλλυ Σουηδίας αναμένεται να μπει το Ράλλυ Εσθονίας με διαδρομές και επί φινλανδικού εδάφους, ενώ αντί της Μεγάλης Βρετανίας θα έχουμε το Ράλλυ Βελγίου. Να σημειώσουμε, ότι και στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο έγιναν αλλαγές στο πρόγραμμα εξαιτίας των αυστηρότερων υγειονομικών πρωτοκόλλων και των απαγορεύσεων κυκλοφορίας που ισχύουν πλέον στη νότια Γαλλία. Ετσι συρρικνώθηκαν μεταξύ άλλων τα ωράρια του αγώνα, ενώ ακυρώθηκε και η όγδοη ειδική διαδρομή στις 22 Ιανουαρίου.

Πολύ μεγάλες είναι ωστόσο οι πιθανότητες να δούμε ήδη εφέτος και το Ράλλυ Ακρόπολις στο –συνεχώς αναθεωρούμενο- πρόγραμμα του WRC. Όπως δήλωσε στο gazzetta.gr ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτου (EΣΣΑΜ) και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργάνωσης του Ράλλυ Ακρόπολις, Νίκος Τσάδαρης, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι «Το Ράλλυ των Θεών» θα επιστρέψει το 2021 στο WRC.

O πρόεδρος του ΕΣΣΑΜ, Νίκος Τσάδαρης, μίλησε στο gazzetta.

Η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει να αντικαταστήσει το Ακρόπολις κατά προτίμηση το Ράλλυ Χιλής, που είναι προς το παρόν προγραμματισμένο για το διάστημα 9 έως 12 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μία χρονική περίοδο που βολεύει τους Ελληνες διοργανωτές, επειδή ευελπιστούν ότι θα έχει ξεπεράσει μέχρι τότε η χώρα το πρόβλημα του κορονοϊού μέσω του εμβολιασμού μεγάλου μέρους του πληθυσμού της.

Tο Ράλλυ Χιλής είναι πολύ πιθανόν να ακυρωθεί και να αντικατασταθεί από το Ακρόπολις.

Σύμφωνα επίσης με τον πρόεδρο του ΕΣΣΑΜ, η FIA προσανατολίζεται να περιορίσει τις μετακινήσεις των ομάδων ράλλυ, οι οποίες εδρεύουν όλες στην Ευρώπη. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί εξάλλου και το 2020 μετά το συρρικνωμένο Ράλλυ Μεξικού, οπότε επέστρεψε και έμεινε το WRC στην Ευρώπη. Με βάση αυτά τα δεδομένα αναμένεται να ακυρωθούν τα Ράλλυ εκτός Γηραιάς Ηπείρου, όπως για παράδειγμα της Χιλής και να αντικατασταθούν από αγώνες επί ευρωπαϊκού εδάφους, όπως το Ακρόπολις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!