O Oζιέ προβάρει στo Ράλι Μόντσα τον έβδομο τίτλο του στο WRC

Gazzetta team
O Oζιέ προβάρει στo Ράλι Μόντσα τον έβδομο τίτλο του στο WRC
Δραματικές εξελίξεις στο Ράλι Μόντσα, καθώς ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος WRC, Έλφιν Εβανς, εγκατέλειψε μετά από οδηγικό λάθος και πέρασε μπροστά ο Οζιέ βάζοντας έτσι πλώρη για τον έβδομο παγκόσμιο τίτλο του!

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ έχει πολλές πιθανότητες πλέον να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής WRC για το 2020. Ο Γάλλος οδηγός της Toyota βρίσκεται μετά την ολοκλήρωση των σαββατιάτικων ειδικών διαδρομών επικεφαλής του Ράλι Μόντσα, ενώ ο μέχρι τώρα πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Έλφιν Έβανς, εγκατέλειψε πρόωρα μετά από οδηγικό λάθος στην ενδέκατη ΕΔ του τελευταίου αγώνα της σεζόν. Ο Εβανς προηγείται στη βαθμολογία με 14 βαθμούς διαφορά από τον ομόστβαλό του Οζιέ, ο οποίος έχει ωστόσο τη δυνατότητα να κατακτήσει μάξιμουμ 30 βαθμούς, δηλαδή 25 σε περίπτωση νίκης και άλλους 5 ως μπόνους εφόσον πετύχει τον καλύτερο χρόνο στην υπερειδική Power-Stage με την οποία ολοκληρώνεται αύριο το Ράλι Μόντσα.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου χιόνιζε έντονα και αυτό δυσκόλεψε πολλούς αγωνιζόμενους, ενώ οδήγησε και σε αρκετές εγκαταλείψεις. Αυτό έπαθαν εκτός από τον Έβανς και οι Γκρίνσμιθ (Ford Fiesta WRC) και Βέιμπι (Hyundai) που εγκατέλειψαν μετά από ατυχήματα. Οι διοργανωτές του αγώνα ακύρωσαν τελικά τη δέκατη και τη δωδέκατη ειδική διαδρομή του Σαββάτου, ευνοώντας έτσι τον Οζιέ στη μάχη του για τον τίτλο.

Πίσω από τον Γάλλο βρίσκεται μετά το πέρας των ΕΔ του Σαββάτου ο Ντάνι Σόρντο (Hyundai i20 WRC) με διαφορά 17,8 δευτερολέπτων και ακολουθεί ο teammate του και περυσινός παγκόσμιος πρωταθλητής WRC, Οτ Τάνακ, με μόλις 4,3 δεύτερα διαφορά από τον Ισπανό.

Είναι πάντως αμφίβολο, αν θα δοθεί στον Σόρντο το πράσινο φως για να εξαπολύσει επίθεση στον Οζιέ, καθώς η Hyundai διεκδικεί τον τίτλο στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και δεν θέλει να ρισκάρει μετά τη χθεσινή εγκατάλειψη του Τιερί Νεβίλ, οπότε δίνει τη μάχη της μόνον με τον Ισπανό και τον Τάνακ.

Το Ράλι Μόντσα κλείνει το εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα WRC και περιλαμβάνει την Κυριακή στο πρόγραμμά του τρεις ειδικές διαδρομές στη φημισμένη πίστα της Μόντσα. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 8.48 ώρα Ελλάδας και το φινάλε ξεκινά στις 13.18 ώρα Ελλάδας, ενώ οι αγωνιζόμενοι θα κληθούν να καλύψουν 38,3 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών.

Η πρώτη δεκάδα του Ράλι Μόντσα μετά τη 13η ΕΔ

1.Ogier / Ingrassia Toyota Yaris WRC1:47:47.2

2.Sordo / del Barrio Hyundai i20 Coupe WRC+0:17.8

3.Tänak / Järveoja Hyundai i20 Coupe WRC+0:22.1

4.Lappi / Ferm Ford Fiesta WRC+0:38.2

5.Rovanperä / Halttunen Toyota Yaris WRC+1:10.1

6.Mikkelsen / Jæger Škoda Fabia Rally2 evo+3:20.6

7.Solberg / Johnston Škoda Fabia Rally2 evo+3:34.9

8.Huttunen / Lukka Hyundai i20 R5+4:08.9

9.Östberg / Eriksen Citroën C3 R5+4:39.0

10.Lindholm / Korhonen Škoda Fabia Rally2 evo+5:06.6

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!