Πρωτάθλημα WRC: Ακυρώθηκαν τα Ράλι Γερμανίας και Ιαπωνίας

Gazzetta team
Πρωτάθλημα WRC: Ακυρώθηκαν τα Ράλι Γερμανίας και Ιαπωνίας
Θύμα του κορονοϊού έπεσαν τα Ράλι Γερμανίας και Ιαπωνίας που ακυρώθηκαν για εφέτος, ενώ στο καλεντάρι του παγκόσμιου πρωταθλήματος WRC μετακινήθηκε ως τελευταίος αγώνας της χρονιάς το Ράλι Βελγίου με κλείσιμο στην πίστα του Σπα!

Αδοξο τέλος είχαν για τα Ράλι Γερμανίας και Ιαπωνίας, που δεν πρόκειται να γίνουν τελικά εφέτος όπως προβλεπόταν αρχικά στο πλαίσιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος WRC. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί το 2020 τρεις αγώνες στο Μόντε Κάρλο, στη Σουηδία και στο Μεξικό, ενώ το πρωτάθλημα προβλέπεται να συνεχιστεί εκτός απροόπτου από τις 6 έως τις 9 Σεπτεμβρίου στην Εσθονία. Για τον συγκεκριμένο αγώνα έγινε μάχη στα παρασκήνια του WRC, καθώς η Toyota θεωρεί ότι ευνοεί τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2019, Εσθονό Τάνακ, που γνωρίζει άριστα όλες τις ειδικές διαδρομές και έχει βεβαίως πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους του καθώς μπορεί να «σετάρει» ιδανικά το αυτοκίνητό του.

Το Ράλι Γερμανίας είχε προγραμματιστεί για τις 15 έως 18 Οκτωβρίου και έπεσε θύμα των περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του τοπικού κρατιδίου της Ρηνανίας – Παλατινάτου. Σύμφωνα με αυτά απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 350 ατόμων, κάτι που έκανε αδύνατη την πραγματοποίηση του αγώνα λόγω υπεράριθμου προσωπικού όλων των ομάδων και των διοργανωτών. Επίσης οι διοργανωτές δεν μπορούσαν να εγγυηθούν ότι δεν θα παρεισφρήσουν θεατές στην περιοχή του παλαιού στρατιωτικού πεδίου δοκιμών Μπάουμχολντερ, όπου θα γινόταν το ράλι.

Αυλαία στο Βέλγιο

Οι Γερμανοί θα κάνουν μάλλον αίτημα συμμετοχής για το WRC του 2021, αν και η αρχική τους πρόθεση ήταν να μην περιληφθούν στο αγωνιστικό καλεντάρι της επόμενης χρονιάς, αλλά στης μεθεπόμενης. Φαίνεται μάλιστα ότι θα έχουν αρκετές πιθανότητες να το πετύχουν, επειδή το πρωτάθλημα WRC του 2021 θα έχει ως βασικό πεδίο δράσης την Ευρώπη.

Μεγάλη απογοήτευση για την Toyota συνιστά η ακύρωση του Ράλι Ιαπωνίας λόγω της πανδημίας του Covid-19. Οι Ιάπωνες πάλευαν επί χρόνια για να επιστρέψουν με έναν αγώνα εντός έδρας στο WRC και ο κορονοϊός τους χάλασε τα σχέδια, όμως ήδη περιλαμβάνεται το ράλι τους στο επόμενο πρωτάθλημα του 2021.

Η αυλαία του εφετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι WRC θα πέσει πιθανότατα το διάστημα 19 έως 21 Νοεμβρίου με το Ράλι Βελγίου, που προβλεπόταν να γίνει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Το συγκεκριμένο ράλι θα περιλαμβάνει 288 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών και στο κλείσιμό του μία υπερειδική στη φημισμένη πίστα του Σπα. Λόγω της μετάθεσης της ημερομηνίας θα έχουμε πολλές ειδικές διαδρομές με σκοτάδι, ενώ μεγάλος κερδισμένος είναι ο Τιερί Νεβίλ του οποίου η ιδιαίτερη πατρίδα βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Σπα.

Οι υπόλοιποι αγώνες του 2020 για το WRC με βάση τα σημερινά δεδομένα.

04.-06.09. Ράλι Εσθονίας

18.-20.09 Ράλι Τουρκίας

29.-01.11. Ράλι Ιταλίας

19-22.11. Ράλι Βελγίου

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!