Ο Έβανς «ελέγχει» την πρώτη μέρα στο Ράλι Σουηδίας 

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Έβανς «ελέγχει» την πρώτη μέρα στο Ράλι Σουηδίας 
Η Toyota βρίσκεται μπροστά στο Ράλι Σουηδίας με τον Έλφιν Έβανς, καταφέρνοντας να «πάρει κεφάλι» και να κάνει τον καλύτερο χρόνο, μέχρι στιγμής.

Η πρώτη ημέρα του Ράλι Σουηδίας, έληξε και ο Έλφιν Έβανς έχει τον έλεγχο. Ο οδηγός της Toyota διαμόρφωσε μια διαφορά των οκτώ δευτερολέπτων και κατάφερε να κερδίσει τις δύο από τις τρεις ειδικές. Ο Οτ Τάνακ της Hyundai βρίσκεται ακριβώς από πίσω του, στη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος είναι ο Ροβανπέρα, ο νεαρός οδηγός της Toyota!

Λίγο εκτός τριάδας είναι ο Σεμπαστιάν Οζιέ. Πρόκειται για το τρίτο Toyota Yaris στην πρώτη τετράδα, χαρίζοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για την ομάδα, έστω και προσωρινά και δίνοντας πολλές ελπίδες για το τέλος. Ο Εσαπέκα Λάπι της M-Sport κλείνει την πεντάδα και έκτος, ο Τιερί Νεβίλ της Hyundai. Μπριν, Σούνινεν, Κατσούτα και Λίντχολμ ολοκληρώνουν τη δεκάδα.

Πολλά προβλήματα ο Λάτβαλα

Μεγάλος άτυχος της σημερινής ημέρας ήταν ο τέσσερις φορές νικητής του Ράλι Σουηδίας, ο Λάτβαλα. Ο Φινλανδός βρίσκεται για πρώτη φορά μετά το 2006 χωρίς εργοστασιακή ομάδα και συμμετέχει στο Ράλι με ένα Toyota Yaris, όμως αντιμετώπισε ηλεκτρολογικό πρόβλημα που τον έκανε να χάσει πολύ χρόνο στη δεύτερη ειδική διαδρομή. Ο κινητήρας του έκανε κοψίματα από το πρόβλημα με τα ρεύματα και έτσι, ο Λάτβαλα δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικός. Παρακάτω υπάρχουν τα αποτελέσματα αναλυτικά με χρόνους, για την πρώτη δεκάδα.

WRC Σουηδία

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!