Ράλι Μόντε Κάρλο: Ο Οζιέ «αρχηγός» της Παρασκευής

Πέτρος Σηφαλάκης
Ράλι Μόντε Κάρλο: Ο Οζιέ «αρχηγός» της Παρασκευής
Πολύ καλή πορεία είχε ο Σεμπαστιάν Οζιέ στο Ράλι Μόντε Κάρλο, καθώς κατάφερε να περάσει τον πολύ δυνατό Έβανς και να πάρει την πρώτη θέση μέχρι το τέλος της Παρασκευής.

Το Ράλι Μόντε Κάρλο βρίσκεται σε εξέλιξη και η Toyota, μαζί με τον Σεμπαστιάν Οζιέ, έχουν την πρώτη θέση μέχρι στιγμής. Ο Έβανς είχε εξαιρετικές επιδόσεις στις τρεις πρωινές ειδικές, κατακτώντας την κορυφή σε όλες, παίρνοντας πλεονέκτημα αρχικά, όμως στη συνέχεια περιορίστηκε στη δεύτερη θέση με πολύ μικρή διαφορά από τον πρώτο Οζιέ.

Ο Νεβίλ αντιμετώπισε πρόβλημα με την πρόσφυση των ελαστικών του στα χιονισμένα κομμάτια, όπως είπε ο ίδιος, παίρνοντας τελικά την τρίτη θέση στο τέλος της ημέρας, με το Hyundai i20 WRC του. Ο επτά φορές νικητής του Ράλι Μόντε Κάρλο, Σεμπαστιάν Λεμπ έχει την τέταρτη θέση και πέμπτος, είναι ο Εσαπέκα Λάπι με την M-Sport Ford.

Τη «γλίτωσε» ο Τάνακ

Το αξιοσημείωτο της ημέρας είναι σίγουρα η έξοδος του Οτ Τάνακ. Το ατύχημα συνέβη με περισσότερα από 180 χλμ./ώρα στο κοντέρ και το αγωνιστικό καταστράφηκε, ωστόσο το πλήρωμα ευτυχώς δεν χτύπησε και βγήκαν από το όχημα χωρίς τραυματισμούς.

Ακόμη διερευνάται αν τελικά ο κλωβός ασφαλείας του οχήματος επηρεάστηκε και αν θα συνεχίσουν να τρέχουν ή αν θα εγκαταλείψουν. Στην περίπτωση που το Hyundai i20 WRC θα μπορέσει να συνεχίσει, οι μηχανικοί της ομάδας θα ξαγρυπνήσουν ώστε να το ετοιμάσουν. Δείτε τα αποτελέσματα, όπως διαμορφώνονται μέχρι στιγμής στο Ράλι Μόντε Κάρλο:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!