Η Ferrari βοήθησε τη Mercedes με το μπουλόνι του Μπότας

Gazzetta team
Η Ferrari βοήθησε τη Mercedes με το μπουλόνι του Μπότας
Ακόμα και η Ferrari προσπάθησε να βγάλει το κολλημένο μπουλόνι του Βάλτερι Μπότας, χωρίς επιτυχία.

Το GP Μονακό αποδείχθηκε άκρως απογοητευτικό για την Mercedes, που έφυγε με μόλις 7 βαθμούς. Ο Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε στην 7η θέση έπειτα από μια κακή εμφάνιση συνολικά, ενώ ο Βάλτερι Μπότας εγκατέλειψε. Ως αποτέλεσμα, η γερμανική ομάδα έχασε την πρωτιά στο Πρωτάθλημα Οδηγών και Κατασκευαστών.

Στην περίπτωση του Φινλανδού, είδαμε μια ασυνήθιστη αστοχία στο μπουλόνι του εμπρός δεξιά τροχού. Μάλιστα, το πρόβλημα ήταν τόσο μεγάλο που οι μηχανικοί της Mercedes δεν μπορούσαν να το αφαιρέσουν στο γκαράζ. Η δουλειά αυτή πρέπει να γίνει πίσω στο εργοστάσιο της ομάδας στο Brackley με ειδικά μηχανήματα.

Όπως αναφέρει το Motorbox, o επικεφαλής των Πρωταθλητών, Τότο Βόλφ, δήλωσε πως στη προσπάθεια αφαίρεσης του μπουλονιού συνέβαλλαν και μηχανικοί της Ferrari.

«Δεν έχω δει ποτέ κάτι ανάλογο. Το αροπίστολο έκανε το μπουλόνι εντελώς στρογγυλό και λείο. Δεν έχει μείνει τίποτα. Ο Βάλτερι μας έλεγε πως έβλεπε τα μεταλλικά θραύσματα να πετάγονται. Ο τροχός παραμένει πάνω στο μονοθέσιο. Ακόμα και η Ferrari έσπευσε να μας βοηθήσει με βαρύ εξοπλισμό».

Αυτή ήταν η δεύτερη εγκατάλειψη του Μπότας στο 2021 μετά και τον αγώνα της Imola. Στην βαθμολογία υποχώρησε μάλιστα στην 4η θέση και πλέον βρίσκεται 58 βαθμούς πίσω από τον Μαξ Φερστάπεν που προηγείται.

Επόμενος αγώνας της F1 είναι το GP Αζερμπαϊτζάν το τριήμερο 4-6 Ιουνίου. Τελευταίος νικητής στον αγώνα ήταν ο Βάλτερι Μπότας το 2019.

Image credit: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!