7 μέρες, 936 κλήσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ στην Ελλάδα

Πέτρος Σηφαλάκης
Οι Έλληνες δεν λένε να καταλάβουν ότι οδήγηση και αλκοόλ δεν γίνεται να συνδυαστούν και η τροχαία βεβαίωσε σχεδόν 1.000 παραβάσεις, μέσα σε επτά μόλις ημέρες!

Από τις 9 έως και τις 15 Ιουλίου, η τροχαία συγκρότησε 706 ειδικά συνεργεία και έλεγξε 17.713 οχήματα, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Η Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι βεβαιώθηκαν 936 παραβάσεις τέτοιου είδους, με τις περισσότερες να σημειώνονται στην Αττική (199), στη Θεσσαλονίκη (71), στα Χανιά (41), στο Ηράκλειο (40) και στην Πιερία (31).

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Η τροχαία αναφέρει ότι τέτοιου είδους «εξορμήσεις» θα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στο μέλλον και στόχος είναι η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και ο περιορισμός των τροχαίων ατυχημάτων, που συνεπάγεται η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Αυτό που θα πρέπει να έχουμε όλοι κατά νου είναι ότι δεν γίνεται να συνδυάσουμε ποτό και τιμόνι και η καλύτερη λύση είναι είτε να πάμε στον προορισμό μας με ταξί και να γυρίσουμε με τον ίδιο τρόπο, είτε να υπάρχει πάντα κάποιος που θα αναλάβει να οδηγήσει και δεν θα καταναλώσει αλκοόλ.