Πρώτη γεύση από BMW iX3 στην Ελλάδα

Νίκος Γιαννούλας
Πρώτη γεύση από BMW iX3 στην Ελλάδα
Οδηγούμε το νέο ηλεκτρικό SAV των Βαυαρών στην ανάβαση της Πάρνηθας και -με την άδεια της αστυνομίας κυριολεκτικά- ανακαλύπτουμε ένα αθόρυβο οδηγικό ελιξίριο.

Μπορείς την ίδια στιγμή που πασχίζεις να κρατήσεις το σώμα σου στο κάθισμα στρίβοντας με «όσα», να ακούς το θρόισμα των φύλλων στα δέντρα και τα τιτιβίσματα των πουλιών; Ναι μπορείς. Ακόμα και αν ο δρόμος καλύπτεται από την υγρασία του πρωινού; Ναι, ακόμα. Ας όψονται η ηλεκτροκίνηση δια χειρός BMW και τα πενταμάλακα χειμερινά ελαστικά με τα οποία τα demo iX3 ήρθαν από τη χώρα καταγωγής τους, για μια σύντομη γνωριμία με τους δημοσιογράφους του ελληνικού ειδικού Τύπου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Προσκεκλημένοι της BMW ξεκινήσαμε πρωί – πρωί τη μόλις 3 ωρών αλλά πολύ μεστή γνωριμία μας με το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό τους SAV στη χώρα μας. Γνωρίζοντας από το συνάδελφο Πέτρο Πιτσίνη, που είχε οδηγήσει το μοντέλο στην πρώτη παγκόσμια δημοσιογραφική του παρουσίαση στη Γερμανία, πως το σπορ γονίδιο είναι καθοριστικό στο χαρακτήρα του, πήραμε το συντομότερο δρόμο για -που αλλού- την Πάρνηθα.

Φτάνοντας στο ύψος του τελεφερίκ, η χαρά της επικείμενης ανάβασης έγινε τρόμος της απαγόρευσης, καθώς 2 περιπολικά έκλειναν το δρόμο. Οι ευγενικοί αστυνομικοί μας ενημέρωσαν -λεκτικά μόνο, ευτυχώς- ότι ο δρόμος είναι κλειστός και έπρεπε να γυρίσουμε πίσω. Στις αιτιάσεις μας όμως ότι θέλαμε να φωτογραφίσουμε στις παρυφές του βουνού, μας επέτρεψαν μάλιστα να ανέβουμε 3-4 στροφές πιο πάνω.

Δώσε θάρρος στο χωριάτη... Οι 3 - 4 στροφές έγιναν 14. Και μάλιστα με έναν κλειστό δρόμο και την άδεια της αστυνομίας. Χωρίς το άγχος των ποδηλάτων και των αυτοκινήτων να μας καταδυναστεύει, το iX3 ξεδίπλωσε ένα πραγματικό εντυπωσιακό χαρακτήρα. Όσο χρόνο είχαμε, τον καταναλώσαμε στο ανέβα – κατέβα, με την εντυπωσιακή απόκριση του ηλεκτρικού κινητήρα και το λάκτισμα των 286 ίππων να εκτοξεύουν το αμάξωμα των περίπου 2 τόνων από στροφή σε στροφή με καταιγιστικό ρυθμό.

Κεντρική ιδέα της ημέρας: Tα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να είναι συναρπαστικά, εθιστικά και εξαιρετικά αποτελεσματικά. Το πόσο, θα μας επιτρέψετε να το αναπτύξουμε στην πλήρη δοκιμή του νέου BMW iX3, στο τεύχος 74 του ψηφιακού περιοδικού μας inMotion, που θα μπορείτε να διαβάσετε -δωρεάν, μην αγχώνεστε- από τις 5 Απριλίου στις οθόνες σας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!