Ο Σεμπαστιέν Μπουεμί οδηγεί το νέο Nissan Leaf (vid)

Gazzetta team
Ο Σεμπαστιέν Μπουεμί οδηγεί το νέο Nissan Leaf (vid)
O Πρωταθλητής της Formula E, Σεμπαστιέν Μπουεμί, μοιράζεται την εμπειρία του με την ηλεκτροκίνηση και το Nissan Leaf.

Ως η αυτοκινητοβιομηχανία που έχει αφοσιωθεί στο «εξηλεκτρισμό» της κινητικότητας και στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα, το πάθος του Σεμπαστιέν για τα EVs αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο τον ευρύτερο σκοπό της Nissan. Ως παγκόσμιος πρεσβευτής της Nissan και τώρα οδηγός της Nissan Formula E, ο Σεμπαστιέν θεωρεί τα EVs αναπόσπαστο μέρος της επαγγελματικής και οικογενειακής του ζωής.

«Οδηγώ ηλεκτρικά κάθε μέρα, όχι μόνο όταν αγωνίζομαι, αλλά και στο σχολείο για το παιδί και για τις καθημερινές υποχρεώσεις γύρω από την πόλη μου, στην Ελβετία. Το Nissan LEAF μου επιτρέπει να απολαμβάνω τον ενθουσιασμό του EV, ακόμη και όταν δεν είμαι στην αγωνιστική πίστα», δήλωσε ο Σεμπαστιέν Μπουεμί, οδηγός της Nissan Formula E.

Από τότε που αγωνίζεται στη Formula Ε, τον έχει ενθουσιάσει η δύναμη και η απόδοση των ηλεκτρικών οχημάτων. Και, όπως στο αγωνιστικό του μονοθέσιο στη Formula E, η προηγμένη τεχνολογία στο LEAF του Σεμπαστιέν βοηθά στη βελτιστοποίηση της απόδοσης στο δρόμο.

«Αγωνιζόμενος με την Nissan στη Formula Ε, εντυπωσιάστηκα από τη συναρπαστική παροχή ισχύος, την επιτάχυνση και τη διαχείριση ενέργειας που παρέχουν τα ηλεκτρικά οχήματα. Το LEAF μου προσφέρει ενθουσιασμό στην καθημερινή οδήγηση! Η άμεση ισχύς από το καινοτόμο e-Pedal και η αποδοτικότητα της μπαταρίας του LEAF, συμπεριλαμβανομένης της ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, καθιστά την εμπειρία πίσω από το τιμόνι μοναδική», εξηγεί ο Σεμπαστιέν.

Ανακαλύπτοντας πόσο μακριά μπορεί να φτάσει με το LEAF του με μια φόρτιση, ο Σεμπαστιέν είναι ένας από τους πολλούς οδηγούς που εκπλήσσονται από την εμβέλεια του EV τους. Αυτό άλλωστε αποτυπώνει και η πρόσφατη έρευνα της Nissan, όπου το 70% των οδηγών EV δηλώνουν ότι η αυτονομία του ηλεκτρικού τους αυτοκινήτου είναι καλύτερη από αυτή που ανέμεναν πριν από την αγορά.

Ο Σεμπαστιέν Μπουεμί πιστεύει επίσης ότι η φόρτιση του LEAF του είναι μια εύκολη και χωρίς στρες εμπειρία, χάρη στους διάφορους διαθέσιμους τρόπους φόρτισης και στις διαρκώς αναπτυσσόμενες υποδομές. «Τα τελευταία 10 χρόνια, η υποδομή των σημείων φόρτισης έχει βελτιωθεί σημαντικά. Ακόμα και στην Ελβετία όπου μένω, είναι πολύ εύκολο να βρω ένα σημείο φόρτισης, καθιστώντας απρόσκοπτη την εμπειρία φόρτισης του LEAF μου», προσθέτει ο Σεμπαστιέν.

Μέσω της συμμετοχής του στην καμπάνια “Η ζωή μου με ένα Nissan LEAF”, ο Σεμπαστιένθέλει να επικοινωνήσει στο κοινό τις δυνατότητες των EVs και να δείξει όλα τα οφέλη που έχουν να προσφέρουν.

Μετά τον θρυλικό προπονητή ποδοσφαίρου, τον Πεπ Γουαρδιόλα και τον αστέρα του ποδοσφαίρου Έντεν Αζάρ, ακολουθεί και αυτός το κίνημα της ηλεκτροκίνησης, προτρέποντας όλους τους οδηγούς να κάνουν και αυτοί τη μετάβαση.

Ο Τομάσο Βόλπε, Διευθυντής της Nissan Global Motorsports για τη Formula E σχολίασε: «Για εμάς, η Formula E αφορά τον ενθουσιασμό, την ενέργεια και το περιβάλλον. Είναι υπέροχο να βλέπεις τον Sébastien να υιοθετεί αυτές τις αρχές και να δείχνει πώς αυτές μπορούν να ενσωματωθούν στην καθημερινή οδήγηση με το Nissan LEAF».

Διαβάστε ακόμα

» Η Jeep αποκάλυψε το plug-in υβριδικό Wrangler 4xe

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!