WRC-Ράλι Πορτογαλίας: Εγκατέλειψε ο Τάνακ, προηγείται ο Έβανς (pics & vids)

WRC-Ράλι Πορτογαλίας: Εγκατέλειψε ο Τάνακ, προηγείται ο Έβανς (pics & vids)
Νέα αλλαγή δεδομένων στο τέταρτο φετινό ράλι, με απρόοπτα και εγκαταλείψεις πρωταγωνιστών

Άλλη μία ανατρεπτική ημέρα είχαμε στην Πορτογαλία, με το δεύτερο σκέλος του τέταρτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος να φέρνει και αλλαγή ισορροπιών. Πλέον στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται ο Έλφιν Έβανς με το Toyota Yaris WRC, με μοναδικό αντίπαλο στο κυνήγι της νίκης, τον Ντάνι Σόρντο με Hyundai i20 Coupe WRC.

Τους χωρίζουν μόλις 10.7 δευτερόλεπτα, την ώρα που το ψηλότερο σκαλί του βάθρου του περιμένει σχεδόν 50 χιλιόμετρα μακριά. Όμως όπως αποδείχθηκε στην πράξη, στο συγκεκριμένο ράλι όλα μπορούν να συμβούν.



Για τη Hyundai ήταν μία κακή ημέρα. Αρχικά ο Τιερί Νεβίλ που μετά τη χθεσινή έξοδο είχε επανεκκινήσει χάρη στο σύστημα Rally2, αποσύρθηκε οριστικά αφού όπως είπε, δεν μπορούσε να ελέγξει στο δρόμο το πληγωμένο του i20 Coupe WRC.

Και σα να μην έφτανε αυτό για τους Κορεάτες, η τύχη γύρισε την πλάτη και στον Οτ Τάνακ. Ο Εσθονός που είχε πανηγυρίσει στην προηγούμενη επίσκεψη του WRC στην Πορτογαλία, είχε πάρει φόρα! Κέρδισε όλες τις ειδικές διαδρομές του πρωινού loop, κέρδισε άλλη μία το απόγευμα (την υπ’ αριθμόν #250 στην καριέρα του στο WRC) αλλά στην προτελευταία δοκιμασία της ημέρας, προδόθηκε από την ανάρτηση του.



Έτσι εγκατέλειψε από το σκέλος, αφήνοντας τους Έβανς-Σόρντο να μάχονται για τη νίκη. Για το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου κοντράρονται δύο Toyota, με τον πολύπειρο Σεμπαστιέν Οζιέ να κλείνει την ημέρα μπροστά από τον ενθουσιώδη Ιάπωνα Τακαμότο Κατσούτα. Όσο για τον τέταρτο της παρέας των Yaris, τον 20χρονο Κάλε Ροβάνπερα, δεν κατάφερε να εκκινήσει τη 14η ειδική.

Την εξάδα συμπληρώνουν τα δύο Ford Fiesta της M-Sport αν και τόσο ο Αντριέν Φουρμό όσο και ο Γκους Γκρίνσμιθ, αντιμετώπισαν προβλήματα με το πεντάλ του γκαζιού.



Αναλυτικά η πρώτη εξάδα:
1. Έλφιν Έβανς - Toyota Yaris 3hr 07min 09.1sec
2. Ντάνι Σόρντο - Hyundai i20 +10.7sec
3. Σεμπαστιέν Οζιέ - Toyota Yaris +1min 04.2sec
4. Τακαμότο Κατσούτα - Toyota Yaris +1min 05.7sec
5. Αντριέν Φουρμό - Ford Fiesta +4min 21.8sec
6. Γκους Γκρίνσμιθ - Ford Fiesta +4min 28.2sec

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε (μεταξύ άλλων) τις άτυχες στιγμές των Τάνακ και Ροβάνπερα…



Το Ράλι Πορτογαλίας ολοκληρώνεται την Κυριακή, με 49.47 αγωνιστικά χιλιόμετρα που μοιράζονται σε πέντε ειδικές διαδρομές.

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com, Hyundai Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!