Η Lamborghini ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Gazzetta team
Η Lamborghini ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Το όραμα της Lamborghini για το μέλλον περιλαμβάνει πέρασμα στην υβριδική εποχή και ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο

Το μέλλον της Lamborghini, όπως και την υπόλοιπης αυτοκινητοβιομηχανίας, βρίσκεται στον εξηλεκτρισμό. Αυτό εξήγησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Automobili Lamborghini, Στέφαν Βίνκελμαν, ο οποίος παρουσίασε το όνομα της μάρκας για τα επόμενα χρόνια. Ο Βίνκελμαν βρίσκεται στην εταιρία από το 2005 και από τότε που ανέλαβε τις τύχες του ιστορικού κατασκευαστή «εκτόξευσε» την παραγωγή του εργοστασίου στη Sant’Agata και τα κέρδη της εταιρείας.

Ο Βίνκελμαν λοιπόν παρουσίασε το πρόγραμμα της Lamborghini προς τη βιωσιμότητα, που έχει ονομαστεί «Direzione Cor Tauri» (Προς το Con Tauri. Con Tauri είναι το όνομα του πιο λαμπρού αστέρα στον Αστερισμό του Ταύρου) και προφανώς παραπέμπει στο έμβλημα της μάρκας, που είναι ένας μαινόμενος ταύρος.

Το πρόγραμμα έχει στο επίκεντρο φυσικά τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και θα πραγματοποιηθεί σε στάδια. Αρχικά όλα τα μοντέλα της μάρκας θα περάσουν στην υβριδική, εποχή. Οι Lamborgini Urus, Huracan και Aventador θα αποκτήσουν υβριδικές εκδόσεις το αργότερο μέχρι το 2024. Το δρόμο έδειξε η πιο πρόσφατη αποκάλυψη της εταιρείας, η Sian, που είναι το πρώτο μοντέλο της που ενσωματώνει υβριδική τεχνολογία. Για το λόγο αυτόν η Lamborgini θα κάνει μια τεράστια επένδυση για τα δεδομένα της, ύψους 1,5 δισ. Ευρώ, που θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της. Στόχος είναι η μείωση των εκπομπών CΟ2 μέχρι το 2025.

Το επόμενο βήμα θα είναι φουλ ηλεκτρικό. Όπως αποκάλυψε ο Βίνκελμαν, μέσα στο δεύτερο μισό της δεκαετίας που διανύουμε η Lamborghini θα παρουσιάσει το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο, που θα είναι το 4ο που θα προστεθεί στην γκάμα της. Όπως πάντα, στο επίκεντρο θα βρίσκεται το κυνήγι της απόλυτης επίδοσης με σκοπό το νέο μοντέλο να τοποθετηθεί απ' ευθείας στην κορυφή της κατηγορίας του. Αυτή θα είναι και η κατάληξη του ταξιδιού προς το Con Tauri, το λαμπρότερο αστέρα.

Προτού γίνουν όλα αυτά, όμως, η Lamborgini θα συνεχίσει να τιμάει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, που είναι αυτοί που σε όλα τα χρόνια της ιστορίας της διαμόρφωσαν την εικόνα και τη φιλοσοφία της μάρκας. Δεν θα σταματήσει την εξέλιξή τους και μάλιστα μέσα στο 2021 θα ανακοινωθούν δύο νέα μοντέλα με τον θηριώδη V12 κινητήρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!