Mercedes-Benz EQT: Η πολυτέλεια και στα MPV

Gazzetta team
Mercedes-Benz EQT: Η πολυτέλεια και στα MPV
Με το concept EQT η Mercedes-Benz εισάγει την Τ-Class και παρουσιάζει το 9ο μοντέλο της υπομάρκας EQ

Η νέα σειρά των μικρών επιβατικών βαν της Mercedes-Benz παρουσιάστηκε και θα ονομάζεται Τ-Class. Το ντεμπούτο του ως εκπρόσωπος αυτής της σειράς έκανε το πρωτότυπο EQT, που είναι -όπως λέει το όνομά του- αμιγώς ηλεκτρικό και αποτελεί το νεότερο μέλος της οικογένειας EQ της γερμανικής μάρκας. Το EQT, όπως και η υπόλοιπη T-Class, βασίζεται στη σειρά των επαγγελματικών Citan, και ιδιαίτερα στο eCitan, που παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος.

To EQT είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της μάρκας. Το εμπρός μέρος με τα στενά φωτιστικά σώματα τονίζεται ιδιαίτερα από τη μεγάλη μάσκα, της οποίας οι γρίλιες είναι πολλά μικρά τριάκτινα αστέρια, όπως στο λογότυπο της μάρκας. Στο πλάι υπάρχουν οι pop up χειρολαβές και στο πίσω μέρος το επίσης χαρακτηριστικό των EQ ενιαίο LED φωτιστικό σώμα. Οι διαστάσεις δεν είναι διόλου αμελητέες καθώς με μήκος 4,945 μέτρα, πλάτος 1,863 μέτρα και ύψος 1,826 μέτρα είναι σαφές ότι έχει δοθεί σημασία στην ευρυχωρία. Μεγάλο είναι επίσης το άνοιγμα των συρόμενων πλαϊνών θυρών.

Στο εσωτερικό μπορούν να μεταφερθούν μέχρι και 7 ενήλικες ενώ έχει προβλεφθεί αρκετός χώρος και για τις αποσκευές τους. Η ευρυχωρία συνδυάζεται με ανώτερη ποιότητα και πολυτέλεια. Θα υπάρχει δέρμα παντού και το εσωτερικό θα μπορεί να διαμορφώνεται για να εξυπηρετήσει διαφορετικές ανάγκες. Παρόν θα είναι φυσικά και το MBUX Infotainment της Mercedes-Benz.


Αν και το πρωτότυπο από τη Mercedes-Benz αναφέρεται να είναι πολύ κοντά στην παραγωγή, μένει να δούμε ποιες από αυτές τις λεπτομέρειες θα φτάσουν μέχρι το τελικό μοντέλο. Η διάθεσή των μοντέλων της T-Class θα ξεκινήσει μέσα στο 2022 και η φουλ ηλεκτρική έκδοση θα ακολουθήσει λίγο αργότερα.

Φωτογραφίες: Daimler

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!