H Renault δεν προβλέπει νέα γενιά ντίζελ κινητήρων

Πέτρος Σηφαλάκης
H Renault δεν προβλέπει νέα γενιά ντίζελ κινητήρων
Την προσοχή της στην ηλεκτροκίνηση θα στρέψει η Renault, κάτι που σημαίνει ότι η γενιά ντίζελ μοτέρ που υπάρχουν στην γκάμα της σήμερα θα είναι και οι τελευταίοι που θα εξελιχθούν.

Η Renault βρίσκεται σε μια φάση επαναπροσδιορισμού της ταυτότητάς της ως εταιρεία. Ο νέος CEO της μάρκας, Λούκα Ντε Μέο, έχει σκοπό να αλλάξει πάρα πολλά πράγματα και ήδη διαβάζουμε ότι στο μέλλον, όλα τα μοντέλα της Renault και της Dacia θα έχουν ηλεκτρονικό περιοριστή ταχύτητας στα 180 χλμ./ώρα.

Υπάρχουν βέβαια κι άλλα σχέδια στον ορίζοντα και αφορούν τους κινητήρες. Η γαλλική μάρκα θα επικεντρωθεί στην εξέλιξη ηλεκτροκίνητων μοντέλων και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη σταδιακή εξαφάνιση των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Οι ντίζελ θα είναι το πρώτο «θύμα» της ηλεκτροκίνησης και η Renault δεν σκοπεύει να λανσάρει νέα γενιά πετρελαιοκίνητων συνόλων.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει και ότι τα Renault με ντίζελ κινητήρα θα αποτελέσουν σύντομα είδος προς εξαφάνιση. Τα σύνολα dCi που κυκλοφορούν σήμερα είναι πολύ εξελιγμένα μοτέρ με υψηλή απόδοση, χαμηλή κατανάλωση και περιορισμένες εκπομπές ρύπων. Η Renault θα συνεχίσει την εξέλιξή τους για να γίνουν ακόμη πιο αποδοτικοί και καθαροί. Αυτό σημαίνει ότι το πετρέλαιο θα παραμείνει μια από τις επιλογές των αγοραστών για αρκετά χρόνια ακόμη, απλώς δεν θα παρουσιάζονται ολοκαίνουργιοι ντίζελ σχεδιασμένοι από λευκή κόλλα χαρτί.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Λούκα Ντε Μέο. Η Renault μελλοντικά θα επενδύσει σημαντικά πάνω στην ηλεκτροκίνηση, όπως γίνεται από τις περισσότερες εταιρείες αυτοκινήτου σήμερα. Έχει ήδη μια επιτυχημένη πορεία στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα που πωλούνται στην Ευρώπη, ενώ δίνουν μεγάλη βαρύτητα και στην εξέλιξη υβριδικών προτάσεων που μπαίνουν στην γκάμα «προϊδεάζοντας» το αγοραστικό κοινό για το ηλεκτροκίνητο μέλλον που έρχεται.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!