Με «κόφτη» στα 180 χλμ./ώρα όλα τα Renault;

Πέτρος Σηφαλάκης
Με «κόφτη» στα 180 χλμ./ώρα όλα τα Renault;
Ο νέος CEO της Renault θέλει να αυξήσει το επίπεδο ασφαλείας των Renault και των Dacia, για αυτό προτείνει τα μοντέλα τους να έχουν ηλεκτρονικό περιοριστή χιλιομέτρων στα 180 χλμ./ώρα.

Πολλά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους εφοδιάζονται με ηλεκτρονικό περιοριστή ταχύτητας. Για παράδειγμα, σχεδόν όλα τα γερμανικά πολυτελή μοντέλα με ισχυρούς κινητήρες, περιορίζονται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Πρόσφατα η Volvo ξεκίνησε μια νέα εποχή δηλώνοντας ότι τα αυτοκίνητα που θα παράγει στο εξής θα έχουν κόφτη στα 180 χλμ./ώρα.

Και από ότι φαίνεται, πολλοί θα ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα. Ο Λούκα Ντε Μέο, ο νέος CEO της Renault προτείνει τα μοντέλα της μάρκας, αλλά και της Dacia, να εφοδιάζονται με κόφτη στα 180 χλμ./ώρα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η υπερβολική ταχύτητα παίρνει την τρίτη θέση στα αίτια θανατηφόρων τροχαίων και με τον περιορισμό στα 180 χλμ./ώρα μειώνονται πολύ οι πιθανότητες να «υπερβάλλει» κάποιος σε έναν αυτοκινητόδρομο.

Έτσι κι αλλιώς η Renault αλλάζει εντελώς ρότα και θέλει να εστιάσει περισσότερο στα φιλικά προς το περιβάλλον και ασφαλή αυτοκίνητα. Το ρόλο των πιο σπορ προτάσεων θα τον πάρει η Alpine μέσα στο Groupe Renault, όπως ανακοινώθηκε και από το πλάνο Renaulution, μερικούς μήνες πριν. Για αυτό και η ομάδα τους στη Formula 1 ονομάστηκε Alpine, ενώ έγιναν και κάποιες ανακατατάξεις στη φίρμα. Στο μέλλον η Renault σκοπεύει να λανσάρει και άλλο ένα σύστημα ασφαλείας που θα προσαρμόζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου ανάλογα με το όριο που ισχύει στην οδό που κινείται, την προσοχή του οδηγού και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!