Έτσι θα είναι το νέο Skoda Fabia (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Έτσι θα είναι το νέο Skoda Fabia (pics)
Με πιο δυναμική εμφάνιση από ποτέ, το Fabia ετοιμάζεται να παρουσιαστεί στην τέταρτη γενιά του και η Skoda μας δίνει μια ιδέα από τα σκίτσα της εξωτερικής του σχεδίασης.

Το Skoda Fabia ανέκαθεν ήταν ένα μοντέλο που εστίαζε κυρίως στην υψηλή σχέση τιμής-αξίας. Τομείς όπως η εμφάνιση ή οι οδηγικές συγκινήσεις δεν ήταν στις προτεραιότητές του, όμως η Skoda αλλάζει και το Fabia θα ακολουθήσει τη νέα τάση. Η τσεχική φίρμα έχει αρχίσει να δίνει σαφώς μεγαλύτερη βάση στις νέες τεχνολογίες, την εμφάνιση και τις επιδόσεις των μοντέλων της.

Απόδειξη, όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα που έχει παρουσιάσει, μεταξύ των οποίων το νέο Octavia, όλα της τα SUV (Kamiq, Karoq, Kodiaq) ή το νέο Enyaq, το ηλεκτροκίνητο SUV που αλλάζει τα δεδομένα για τη μάρκα. To νέο Fabia θα παρουσιαστεί μέσα στο Μάιο. Η τέταρτη γενιά του θα έχει πιο δυναμική εμφάνιση από ποτέ, αποκλειστικά πεντάθυρο αμάξωμα όπως συνηθίζει το μοντέλο και υψηλή τεχνολογία.

Η Skoda δίνει ένα σκίτσο του Fabia για να πάρουμε μια γεύση. Η ομοιότητα με τα νέα μοντέλα της μάρκας είναι μεγάλη και η σύγχρονη εμφάνιση ενισχύεται από τα LED φωτιστικά σώματα, τη μεγάλη μάσκα και τις καθαρές γραμμές που διατρέχουν το αμάξωμα. Για πρώτη φορά το Fabia θα βασίζεται στη «μικρή» πλατφόρμα MQB A0 που χρησιμοποιούν και τα άλλα δύο δημοφιλή supermini του ομίλου, το Volkswagen Polo και το Seat Ibiza.

To Fabia που κυκλοφορεί σήμερα δεν έχει την πλατφόρμα MQB A0, οπότε στη νέα του γενιά περιμένουμε ότι η εκμετάλλευση των χώρων θα είναι ακόμη καλύτερη, τόσο για επιβάτες, όσο και για αποσκευές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η Skoda το νέο Fabia θα είναι 111 χιλιοστά μακρύτερο και 48 χιλιοστά πλατύτερο από το μοντέλο που θα αντικαταστήσει, ενώ ο χώρος αποσκευών θα είναι μεγαλύτερος κατά 50 λίτρα. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Fabia, θα περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση που θα γίνει μέσα στον επόμενο μήνα.

Η ανανέωση για το Fabia χρειαζόταν καθώς το μοντέλο, παρά τις νέες ενδιαφέρουσες εκδόσεις που προστέθηκαν στην γκάμα τα τελευταία χρόνια, έχει αρχίσει να δείχνει την ηλικία του. Η Skoda στηρίζει μεγάλο μέρος των πωλήσεών της στο supermini μοντέλο της και όχι άδικα, αφού το Fabia είναι το δεύτερο πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητό της στην ιστορία της. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η ίδια η Skoda, έχουν πουληθεί περίπου πέντε εκατομμύρια Fabia μέχρι σήμερα σε όλες του τις γενιές και σε όλο τον κόσμο, ενώ μόνο το Octavia καταφέρνει να το ξεπεράσει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!