Δεν αλλάζει σε Voltswagen η Volkswagen

Gazzetta team
Δεν αλλάζει σε Voltswagen η Volkswagen
H Volkswagen Αμερικής ανακοίνωσε ότι η μετονομασία της σε Voltswagen είναι τελικά ένα πρωταπριλιάτικο αστείο. Χωρίς όμως καν να έχει έρθει η 1η Απριλίου.

Τελικά η Volkswagen δεν μετονομάζεται σε Voltswagen στις ΗΠΑ. Όλη η ιστορία της αλλαγής του ονόματος ξεκίνησε από ένα πρωταπριλιάτικο αστείο που ετοίμαζε η γερμανική μάρκα, αλλά στράβωσε στην πορεία.

Η υπόθεση ξεκίνησε από ένα δημοσίευμα του αμερικανικού CNBC στις 29 Μαρτίου, που υποστήριξε ότι είδε στο media site της Volkswagen στις ΗΠΑ ένα δ. Τύπου, το οποίο αμέσως μετά αποσύρθηκε. Σύμφωνα με τον CNBC, στο δ. Τύπου αναφερόταν η αλλαγή του ονόματος της γερμανικής μάρκας από Volkswagen σε Voltswagen. Επειδή όμως το κείμενο δεν ήταν τελικό και είχε ανέβει στο site με παρατηρήσεις και παραπομπές, το CNBC υπέθεσε ότι επρόκειτο για ένα πρωταπριλιάτικο αστείο που απλά διέρρευσε κατά λάθος πριν την ώρα του. Το ίδιο και τα περισσότερα Μέσα που αναδημοσίευσαν την είδηση.

Στις 30 Μαρτίου, η Volkswagen Αμερικής δημοσιεύει στο press site που διαθέτει το δελτίο Τύπου με τις παραπάνω πληροφορίες και το επιβεβαιώνει και μέσω των social media λογαριασμών της, όπως μπορείτε να δείτε στη συνέχεια.

Υπενθυμίζουμε ότι ο μήνας είναι Μάρτιος, ημερομηνία η 30ή και υπάρχει ακόμα η 31η Μαρτίου, μέχρι την 1η Απριλίου. Επομένως οι δημοσιογράφοι μεταφέρουν την είδηση της αλλαγής του ονόματος ως δεδομένη. Κανείς δεν διαψεύδει και ο κόσμος όλος μένει με την εντύπωση ότι η Volkswagen, από την 1η Μαίου όπως αναφέρει το δ. Τύπου και όχι από την πρώτη Απριλίου, για να δημιουργήσει έστω μια αμφιβολία, θα ονομάζεται Voltswagen στις ΗΠΑ.

Φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα, 31 Μαρτίου, όπου πλέον μέσω και πάλι των λογαριασμών της στα social media η Volkswagen ενημερώνει ότι όλες οι παραπάνω πληροφορίες είναι στο πλαίσιο του εθίμου της πρωταπριλιάτικης παραπλάνησης.

Ωστόσο η ημερομηνία δημοσίευσης του πρωταπριλιάτικου αστείου είναι η 30ή Μαρτίου και η αποκάλυψή του ως τέτοιου η 31η Μαρτίου. Κάτι φαίνεται ότι πήγε πολύ στραβά σε όλη αυτή την επικοινωνιακή διαχείριση. Εντωμεταξύ δεν λείπουν οι αιτιάσεις νομικών κύκλων ότι η Volkswagen μπορεί να αντιμετωπίσει έως και κατηγορίες για χειραγώγηση της μετοχής της στις ΗΠΑ, καθώς αυτή ανέβηκε κατά 5% στη διάρκεια που ο κόσμος πίστεψε στην... Voltswagen, δηλαδή σε μια ψευδή πληροφορία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!