Πιο αναβαθμισμένο από ποτέ το νέο Renault Kangoo (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Πιο αναβαθμισμένο από ποτέ το νέο Renault Kangoo (pics)
Το γνωρίζουμε ως ένα μικρό επαγγελματικό μοντέλο, όμως το renault Kangoo αλλάζει σελίδα και μας συστήνεται ξανά σαν ένα μικρό βανάκι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα επιβατικά της φίρμας.

Έχουν περάσει σχεδόν 25 χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου Renault Kangoo. Στη χώρα μας το μικρό επαγγελματικό αυτοκίνητο της Renault γνώρισε μεγάλη επιτυχία, όπως και σε πολλές ακόμη αγορές, κάτι που το μεταμόρφωσε σε μια ξεκάθαρη εμπορική επιτυχία. Το Kangoo μόλις μας παρουσιάστηκε στη νέα του γενιά. Σε αυτή, ξεχνάμε όλα όσα γνωρίζαμε για το συγκεκριμένο μοντέλο αφού κοινό έμεινε μόνο το... όνομα.

Η επιβατική του έκδοση που βλέπουμε στις φωτογραφίες έχει εκσυγχρονιστεί πάρα πολύ σχεδιαστικά. Εμπρός, το σήμα της μάρκας καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της μάσκας και τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED δίνουν μια πολύ φρέσκια εικόνα στο μικρό βαν. Φυσικά ενσωματώνει τα φώτα ημέρας σε σχήμα "C" που έχουμε δει από τα νέα μοντέλα της Renault.

Στο εσωτερικό εκτός των άφθονων χώρων έχουμε μια απολύτως σύγχρονη καμπίνα με οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων, όμορφη σχεδίαση με κυκλικούς διακόπτες για το σύστημα κλιματισμού, «γνώριμο» τιμόνι που προέρχεται κατευθείαν από τα υπόλοιπα επιβατικά της μάρκας όπως το Megane και χρήση διακοσμητικών που ποικίλουν ανάλογα με την έκδοση. Στην περίπτωση του αυτοκινήτου στις φωτογραφίες, υπάρχει απομίμιση ξύλου στο πάνελ που ενώνει τους αεραγωγούς, μαζί με χρώμιο σε αρκετά μέρη.

Στην οθόνη αφής ενσωματώνεται το σύστημα Easy Link της γαλλικής μάρκας. Έχει διαγώνιο 8 ιντσών και υποστηρίζει Apple CarPlay με Android Auto, ενώ και ο πίνακας οργάνων μπορεί να είναι είτε πλήρως ψηφιακός, είτε αναλογικός με μια μεγάλη οθόνη πολλαπλών ενδείξεων των 4,2 ιντσών ανάμεσα στα όργανα. Η Renault αναφέρει ότι συνολικά, οι αποθηκευτικοί χώροι στο εσωτερικό του Kangoo έχουν όγκο 49 λίτρων οπότε εύκολα καταλαβαίνουμε πως οι επιβάτες θα βολέψουν άνετα τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Το πορτμπαγκάζ με τα 775 λίτρα χωρητικότητας είναι πολύτιμος βοηθός για την άρση των οικογενειακών βαρών, ενώ στα πίσω καθίσματα τρεις επιβάτες κάθονται άνετα χάρη στο εσωτερικό πλάτος που αγγίζει τα 1,49 μέτρα. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι στις επιβατικές του εκδόσεις το Kangoo θα είναι πλήρες εξοπλισμού ακόμη και από τη βασική έκδοση. Σύστημα πολυμέσων, Cruise Control, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός και πολλά ακόμη περιλαμβάνονται στο «μενού».

Τα νέα για τους κινητήρες επίσης έχουν ενδιαφέρον. Το Renault Kangoo τρίτης γενιάς μπορεί να εξοπλιστεί τόσο με σύνολα βενζίνης, όσο και με αντίστοιχα πετρελαίου. Στη βάση υπάρχει ο τούρμπο βενζινοκινητήρας των 1.3 λίτρων με τους 100 ίππους και ψηλότερα, βρίσκεται το ίδιο μοτέρ με απόδοση 130 ίππων. Αμφότερα συνδυάζονται με χειροκίνητο σασμάν των έξι σχέσεων. Η ισχυρότερη πρόταση, μπορεί να συνδυαστεί προαιρετικά και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC των επτά σχέσεων. Ο ντίζελ κινητήρας από την άλλη, είναι ο 1.5 Blue dCi με 75, 95 και 115 ίππους. Όλες οι εκδόσεις έχουν μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, με τους δύο ισχυρότερους να είναι διαθέσιμοι και με το αυτόματο EDC, με έξτρα χρέωση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!