Το κινέζικο «αγροτικό» που στοιχίζει λιγότερα από 8.000€ (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Το κινέζικο «αγροτικό» που στοιχίζει λιγότερα από 8.000€ (pics)
Ένα επαγγελματικό όχημα με εξωφρενικά χαμηλή τιμή αγοράς παρουσιάστηκε από μια κινέζικη μάρκα, δίνοντας λύση σε όποιον αναζητά ένα απίστευτα φθηνό εργαλείο δουλειάς.

Τα Pick-Up μοντέλα στην Ευρώπη γνωρίζουμε ότι δεν είναι φθηνά. Ειδικά οι εκδόσεις με τη διπλή καμπίνα κοστίζουν ακριβά και όσο ανεβαίνει το επίπεδο εξοπλισμού, τόσο φουσκώνει και ο λογαριασμός. Το Wuling Zhengtu είναι ένα νέο μοντέλο που κατάγεται από την Κίνα, το οποίο έχει ως στόχο να δώσει τη λύση σε όποιον θέλει ένα εργαλείο δουλειάς με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα.

Η αρχική τιμή του είναι στα 7.600€, ολοκαίνουργιο μέσα από την αντιπροσωπεία. Για την ώρα διατίθεται μόνο στην Κίνα και προφανώς, η κυκλοφορία του θα περιοριστεί εκεί, άντε και σε μερικές ακόμη παρόμοιες αγορές.

Εννοείται πως με τίποτα δεν μπορεί να έρθει στην Ευρώπη καθώς οι προδιαγραφές που θα πρέπει να πληροί ώστε να διατεθεί στην αγορά, είναι υψηλές και το κόστος θα ανέβει σημαντικά.

Η έκδοση που κυκλοφορεί στην Κίνα έχει διπλή καμπίνα και μήκος στα 5,10 μέτρα. Η καρότσα του είναι αρκετά μεγάλη καθώς μετρά 2 μέτρα μήκους, ενώ είναι εντελώς επίπεδος. Βέβαια, για να μην υπάρχουν οι προεξοχές των θόλων των τροχών, η καρότσα είναι κάπως «ρηχή».

Το καλό είναι ότι ανοίγει από όλες τις πλευρές για εύκολο φόρτωμα-ξεφόρτωμα. Η πλαστική επένδυση προστατεύει από τις γρατσουνιές και το ωφέλιμο φορτίο είναι μόλις στα 480 κιλά, οπότε δεν προορίζεται για «βαριά» χρήση.

Την κίνηση του κινέζικου Pick-Up την αναλαμβάνει ένας τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας των 1.5 λίτρων με 99 ίππους απόδοση, ο οποίος στέλνει την ισχύ του στον πίσω άξονα μέσα από ένα χειροκίνητο σασμάν των πέντε σχέσεων.

Προφανώς δεν προορίζεται ούτε για εκτός δρόμου χρήση αφού δεν υπάρχει τετρακίνητη έκδοση στην γκάμα. Η τελική που εξασφαλίζει ο βενζινοκινητήρας είναι στα 120 χλμ./ώρα. Στο εσωτερικό, αν και η σχεδίαση είναι λιτή, υπάρχει σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής των οκτώ ιντσών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!