Ψηφιακή η αντικατάσταση της άδειας οδήγησης στην Περιφέρεια Αττικής

Νίκος Γιαννούλας
Ψηφιακή η αντικατάσταση της άδειας οδήγησης στην Περιφέρεια Αττικής
Από σήμερα, Πέμπτη 18 Μαρτίου, θα κατατίθενται ψηφιακά οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά σε νέα εφαρμογή, που αποτελεί πρότυπο για επέκταση της ψηφιακής αντικατάστασης άδειας οδήγησης σε όλη την Ελλάδα.

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα Πέμπτη, 18/03/2021, για τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής η ηλεκτρονική εφαρμογή κατάθεσης των δικαιολογητικών για την αντικατάσταση διπλώματος με νέου τύπου και την έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης λόγω φθοράς κλοπής ή απώλειας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εισέρχονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή https://drivers-vehicles.services.gov.gr και με τη χρήση των κωδικών - διαπιστευτηρίων του Taxisnet να καταχωρούν την αίτηση και τα δικαιολογητικά σε ηφιακή μορφή, συμπεριλαμβανομένων της φωτογραφίας και της υπογραφής τους.

Στη συνέχεια οι Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά όλα τα εκτυπώσιμα, στις άδειες οδήγησης, στοιχεία προς τη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να απαιτείται η αποστολή φυσικού φακέλου.

Εντός του 2021 η Περιφέρεια Αττικής φιλοδοξεί η ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα να επεκταθεί, όπως έχει εισηγηθεί, ώστε να δέχεται τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για την αρχική έκδοση ή επέκταση των αδειών οδήγησης υποψηφίων οδηγών και οδηγών.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει προτείνει και την ηλεκτρονική μεταβίβαση οχήματος ή μοτοσικλέτας. Εάν υιοθετηθεί και η πρόταση αυτή, τουλάχιστον 400.000 πολίτες θα εξυπηρετούνται κάθε χρόνο ηλεκτρονικά και από απόσταση, μειώνοντας σημαντικά την ταλαιπωρία, τις άσκοπες μετακινήσεις και φυσικά το φόρτο εργασίας και την αναμονή στις υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!