Η νέα ηλεκτρική BMW i4 θα έχει 530 άλογα και 590 χλμ αυτονομία (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Η νέα ηλεκτρική BMW i4 θα έχει 530 άλογα και 590 χλμ αυτονομία (pics & vid)
Η γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της BMW διευρύνεται με τη νέα i4, ένα εντυπωσιακό Gran Coupe με τέσσερις πόρτες και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα.

Κοιτώντας προς το μέλλον, η BMW αποκαλύπτει τα σχέδιά της και μας δείχνει τη νέα i4. Όπως ήδη γνωρίζουμε, κάθε μοντέλο της οικογένειας "i" χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρες για την κίνησή του και η i4 φυσικά, δεν αποτελεί εξαίρεση.

Η γερμανική φίρμα ενσωματώνει σε αυτή το νέο αισθητικό μοτίβο που συναντήσαμε στη Σειρά 4 και τη Σειρά 3. H τεράστια μάσκα εμπρός είναι αδύνατο να μην αποτελέσει σημείο συζήτησης.

Άλλοι θα την υποστηρίξουν, άλλοι θα την κατακρίνουν, όπως και να έχει όμως είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των νέων BMW. Η i4 είναι ένα τετράθυρο Gran Coupe που εγγυάται μεγάλους χώρους και ανέσεις λιμουζίνας.

Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο και σύμφωνα με την ίδια τη μάρκα, παραμένει μια γνήσια BMW σε ο,τι έχει να κάνει με την οδηγική απόλαυση και τη συμπεριφορά της στο δρόμο.

Αποκάλυψαν ότι θα υπάρξει έκδοση M Performance και τονίζουν ότι θα γίνει το σημείο αναφοράς στην κατηγορία στην απόδοση και την ακρίβεια των κινήσεών της, αποτέλεσμα του χαμηλού κέντρου βάρους της και του ζυγίσματος. Μέχρι στιγμής λίγες λεπτομέρειες έχουν γίνει γνωστές για το νέο μοντέλο της BMW.

Η απόδοση του ηλεκτρικού συστήματος θα αγγίζει τους 530 ίππους, κάτι που εξασφαλίζει 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα. Από την άλλη η αυτονομία της θα φτάνει τα 590 χιλιόμετρα σύμφωνα με τις μετρήσεις του εργοστασίου βάσει του κύκλου WLTP.

Περισσότερα δεν έγιναν γνωστά, όμως οι άνθρωποι της μάρκας άφησαν να εννοηθεί ότι αργότερα θα προστεθούν και άλλες εκδόσεις στην γκάμα. Η παρουσίαση θα γίνει μέσα στο 2021 και η κυκλοφορία της στην αγορά θα ακολουθήσει, στο ίδιο έτος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!