H MINI σκέφτεται πολύ σοβαρά την ηλεκτροκίνηση

Πέτρος Σηφαλάκης
H MINI σκέφτεται πολύ σοβαρά την ηλεκτροκίνηση
Η πλήρης μετάβαση της γκάμας σε ηλεκτροκίνητη ίσως να γίνει πραγματικότητα για τη MINI μέσα στα επόμενα χρόνια, αλλάζοντας σημαντικά τον χαρακτήρα των μοντέλων της.

Δεν είναι λίγες οι μάρκες αυτοκινήτων που ήδη μας έχουν πει ότι στο άμεσο μέλλον, η γκάμα των μοντέλων τους θα είναι ηλεκτροκίνητη. Η εποχή που διανύουμε τώρα είναι η μετάβαση προς τη νέα εποχή του ρεύματος, ενώ σύντομα οι κατασκευαστές θα υποχρεώνονται να «κόβουν» σταδιακά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η MINI έχει ήδη παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτροκίνητο μοντέλο, ενώ στην γκάμα της υπάρχουν και Plug-In Hybrid προτάσεις.

Αν και η μάρκα έχει στηρίξει μεγάλο μέρος από την επιτυχία της στις γρήγορες, ιδιαίτερες εκδόσεις των Cooper με τα διακριτικά S ή John Cooper Works, δεν αποκλείεται να μείνουν όλα αυτά στην άκρη και η MINI να περάσει σε μια εντελώς νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης. Όταν λέμε νέα εποχή, εννοούμε όλα της τα μοντέλα να είναι ηλεκτροκίνητα! Βέβαια, θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις εκδόσεις S και JCW, με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης όμως.

Σύμφωνα με το Automotive News, το οποίο «έβγαλε» και την είδηση, η MINI θα παρουσιάσει το τελευταίο μοντέλο της με μοτέρ εσωτερικής καύσης μέχρι και το 2025. Δύο χρόνια αργότερα, το 2027, τα ηλεκτρικά μοντέλα της θα αντιπροσωπεύουν πάνω από τις μισές πωλήσεις της. Ακόμη όλα αυτά δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από τη φίρμα. Αυτό αναμένεται να αλλάξει μέσα στις επόμενες ημέρες και περιμένουμε ότι η MINI θα αποκαλύψει ένα χρονοδιάγραμμα με τα σχέδιά της.

Έτσι κι αλλιώς η ηλεκτροκίνηση έχει αρχίσει ήδη να μπαίνει στην καθημερινότητα όλης της Ευρώπης και είναι θέμα χρόνου να σταματήσουν να πωλούνται μοντέλα με βενζινοκινητήρες. Οι υποδομές φόρτισης που σύντομα θα αναβαθμιστούν θα κάνουν τη χρήση ενός ηλεκτρικού πιο εύκολη, η τεχνολογία που εξελίσσεται θα μετατρέψει τη φόρτιση σε μια πιο σύντομη διαδικασία και θα μεγαλώσει την αυτονομία των οχημάτων. Τέλος, το σημαντικό είναι να γίνουν και αρκετά πιο προσιτά στον κόσμο, γιατί σήμερα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο κοστίζει σημαντικά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!