To Hyundai Kona N χωρίς καμουφλάζ (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
To Hyundai Kona N χωρίς καμουφλάζ (pics)
Η γρήγορη έκδοση του Hyundai Kona εμφανίζεται για πρώτη φορά και οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν ένα δυναμικό μοντέλο με αισθητική που αμέσως σε προϊδεάζει για το τι βρίσκεται κάτω από το καπό.

Μετά την παρουσίαση του Hyundai i30 N ήταν ζήτημα χρόνου να δούμε κι άλλες γρήγορες εκδόσεις των μοντέλων της Hyundai. Ένα από αυτά λοιπόν είναι και το Kona N που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Το SUV της κορεάτικης φίρμας ανανεώθηκε πρόσφατα και πάνω σε αυτό το facelift πατά και η γρήγορη έκδοση. Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις ότι το συγκεκριμένο Kona κρύβει κάτι... πολύ καλό κάτω από το καπό του.

Μπροστά η κυψελωτή μάσκα, με τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα, τις εισαγωγές αέρα και το κόκκινο σιρίτι χαμηλά στον προφυλακτήρα διαφοροποιεί το μοντέλο, ενώ πίσω, οι κόκκινες λεπτομέρειες συνεχίζουν, την παράσταση όμως κλέβουν οι δύο απολήξεις της εξάτμισης με τις μεγάλες, στρογγυλές μπούκες.

Στην κορυφή της πέμπτης πόρτας βρίσκεται μια αεροτομή που συμβάλλει τόσο στην εμφάνιση, όσο και στην αεροδυναμική του SUV. Τέλος, ο διαχύτης ανάμεσα στις εξατμίσεις προσδίδει μερικούς ακόμη πόντους δυναμισμού.

Ακόμη δεν έχουμε φωτογραφίες από το εσωτερικό, περιμένουμε πάντως ότι θα δούμε σπορ καθίσματα μπάκετ και αρκετές N λεπτομέρειες (λεβιές, τιμόνι, πεντάλ αλουμινίου), όπως και στο i30 N. Την κίνηση της κορυφαίας έκδοσης επιδόσεων αναάμβάνει ένας τετρακύλινδρος τούρμπο κινητήρας των 2.0 λίτρων.

Η μάρκα δεν έχει αποκαλύψει αριθμούς απόδοσης, στο i30 N όμως, οι ίπποι είναι 280 και τα Nm ροπής, 392. Καμία αμφιβολία δεν υπάρχει και για τον fun to drive χαρακτήρα του μοντέλου. Το N Division της Hyundai σίγουρα δεν θα άφησε τίποτα στην τύχη του. Περιμένουμε μια εντελώς νέα ανάρτηση, νέο σύστημα διεύθυνσης, όπως και νέο σύστημα πέδησης.

Πρόκειται για το πρώτο SUV της Hyundai που αποκτά N έκδοση. Τα υπόλοιπα μοντέλα που προηγήθηκαν από το νεοσύστατο τμήμα επιδόσεων της μάρκας είναι τα i30 N, Veloster N και i20 Ν. Περιμένουμε ότι σύντομα θα γίνει και η πλήρης αποκάλυψη του νέου Kona N, ενώ η κυκλοφορία του στην αγορά θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του 2021.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!