ΚΤΕΟ και συνεργεία: Χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό, με ραντεβού

ΚΤΕΟ και συνεργεία: Χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό, με ραντεβού
Με τον κωδικό 2 στο sms οι πολίτες θα μπορούν κανονικά να επισκέπτονται τα ΚΤΕΟ αλλά και τα συνεργεία για το όχημά τους, αρκεί πρώτα να έχουν κλείσει ραντεβού σε αυτό.

Διευκρινίσεις γίνονται από την κυβέρνηση σχετικά με τον περιορισμό των δύο χιλιομέτρων που τέθηκε πρόσφατα σε ισχύ για το sms με τον κωδικό 2. Πλέον οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται σούπερ μάρκετ και καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης μόνο κοντά στο σπίτι τους και όχι σε μακρινές περιοχές, σε ο,τι αφορά όμως τα ΚΤΕΟ και τα συνεργεία, όπου δεν υπάρχουν παντού, θα εξαιρούνται της συγκεκριμένης απαγόρευσης.

Αυτό αναφέρεται στο ΦΕΚ που αναρτήθηκε σήμερα και στο οποίο διευκρινίζεται ότι για τη μετάβαση σε ΚΤΕΟ δεν υφίστανται οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν για τον κωδικό 2 (μετακίνηση εντός οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την κατοικία). Για τη μετακίνηση απαιτείται αποστολή SMS με τον κωδικό 2 (ή έντυπη βεβαίωση) καθώς και αποδεικτικό του ραντεβού με το ΚΤΕΟ.

Αυτό ισχύει και για τα συνεργεία των αυτοκινήτων και τα βουλκανιζατέρ. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να μιλήσουν πρώτα με το ίδιο το συνεργείο για να κλείσουν ραντεβού και στη συνέχεια, θα δείχνουν την προγραμματισμένη τους επίσκεψη αν τους γίνει έλεγχος καθώς πηγαίνουν εκεί. Το πρόβλημα που εντοπίζεται όμως στην επαρχία, όπου οι μάρκες δεν έχουν αντιπροσωπεία σε κάθε νομό, δεν έχει λυθεί. Αν για παράδειγμα ένας κάτοικος των Τρικάλων θελήσει να επισκεφθεί την αντιπροσωπεία στη Λάρισα, δεν θα είναι νομικά καλυμμένος καθώς αλλάζει ο νομός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!