Η Smart είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πρώτο της SUV

Η Smart είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πρώτο της SUV
Η εταιρεία που είναι γνωστή για τα ιδιαίτερα επιτυχημένα μοντέλα πόλης που κατασκευάζει, σύντομα θα μας παρουσιάσει κάτι αρκετά μεγαλύτερο που θα ανήκει στην SUV κατηγορία.

Τα SUV έχουν γίνει πλέον τόσο μεγάλο... must για μια μάρκα αυτοκινήτου, που ακόμη και η Smart είναι έτοιμη να μας παρουσιάσει το δικό της. Μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει γίνει γνωστή κυρίως από το ForTwo, το μικρό μοντέλο πόλης που έχει σπάσει ταμεία ύστερα από μια επιτυχημένη πορεία μεγαλύτερη των είκοσι χρόνων. Πλέον διατίθεται μόνον ως ηλεκτρικό, ενώ υπάρχει και το ελαφρώς μεγαλύτερο αλλά και τετράθυρο, τετραθέσιο ForFour με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Το SUV που θα παρουσιάσει η Smart θα έχει μήκος περίπου στα τέσσερα μέτρα. Θα ανήκει δηλαδή στη μικρή κατηγορία αλλά για τη μάρκα θα είναι το μεγαλύτερο αυτοκίνητο που έχει φτιάξει ποτέ. Η παραγωγή του SUV θα γίνεται στην Κίνα και πρόκειται για αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της Mercedes-Benz και της κινεζικής Geely. Πλέον το 50% της Smart ανήκει στον ασιατικό κολοσσό και για αυτό το νέο SUV θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα SEA του ομίλου.

Η φήμη ότι η Smart θα φτιάξει SUV υπήρχε εδώ και καιρό, η διαφορά τώρα είναι ότι ο αντιπρόεδρος του τμήματος πωλήσεων της εταιρείας το επιβεβαίωσε μέσα από το προφίλ του στο LinkedIn. Μεταξύ άλλων, είπε ότι το νέο τους μοντέλο θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, θα έχει μεγάλους χώρους στο εσωτερικό του και δεν θα ξεφεύγει σε εξωτερικές διαστάσεις. Αναφέρει ότι η κυκλοφορία του θα ξεκινήσει από το 2022.

Ακόμη δεν μπορούμε να ξέρουμε τον κινητήρα που θα αναλαμβάνει την κίνηση του μικρού SUV της Smart, όμως οι πρώτες φήμες μιλάνε για ένα σύστημα με μπαταρία των 70 kWh για αυτονομία που θα πλησιάζει τα 500 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση και έναν κινητήρα των... 272 ίππων που θα κινεί τον πίσω άξονα. Ακούγεται λίγο extreme για ένα συμπαγές SUV πόλης όμως τίποτα δεν αποκλείεται. Ενδεχομένως να υπάρχουν και λιγότερο ισχυρές εκδόσεις, αυτά όμως θα τα μάθουμε με την παρουσίαση του αυτοκινήτου. Πάντως αν είναι έτσι, μιλάμε για το ισχυρότερο Smart που έχουμε δει ποτέ σε εργοστασιακή μορφή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!