H Red Bull παρουσιάζει το νέο της μονοθέσιο

Πέτρος Σηφαλάκης
H Red Bull παρουσιάζει το νέο της μονοθέσιο
Η σεζόν της Formula 1 για το 2021 πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς και η Red Bull μας αποκαλύπτει την RB16B, το νέο της μονοθέσιο για την καινούργια χρονιά που στην ουσία, αποτελεί μια εξέλιξη του περσινού.

Έφτασε και η στιγμή της Red Bull για να μας αποκαλύψει το νέο της μονοθέσιο για το 2021. Η RB16B είναι το αυτοκίνητο που θα έχουν στα χέρια τους οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ, για να καταφέρουν να κοντράρουν τον κορυφαίο ανταγωνιστή που ακούει στο όνομα Mercedes. Ο Κρίστιαν Χόρνερ, επιεκφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Red Bull στη Formula 1 είπε ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό κοντά στο 60% του νέου μονοθεσίου, είναι το ίδιο με εκείνο της προηγούμενης χρονιάς.

Συνεπώς δεν μιλάμε για ένα ολοκαίνουργιο, όπως άλλωστε υποδηλώνει και το όνομά του. Το περσινό λεγόταν RB16 και φέτος προστέθηκε απλώς ένα "Β" στην ονομασία για να υποδηλώσει ότι μιλάμε για τη... δεύτερη και βελτιωμένη εκδοχή του. Ο Χόρνερ όμως, τονίζει και ότι μέσα στη χρονιά έμαθαν από τα λάθη τους και βελτίωσαν πολλά σημεία που έπασχαν στην προηγούμενη σεζόν. Το θέμα με την ισορροπία του αυτοκινήτου διορθώθηκε και έκαναν διάφορες άλλες τροποποιήσεις που θα τους επιτρέπει να είναι καλοί σε περισσότερες πίστες.

Επίσης ελπίζουν ότι η Honda στην τελευταία της χρονιά στη Formula 1 θα τους δώσει έναν ικανό, ισχυρό και αξιόπιστο κινητήρα που δεν θα υπολείπεται πουθενά και θα βρίσκεται στο επίπεδο του υπόλοιπου συνόλου. Ο Κρίστιαν Χόρνερ αυτό που τονίζει για δεύτερη φορά στην παρουσίαση της RB16B είναι ότι γνώριζαν ακριβώς αυτά που έπρεπε να αλλάξουν και εστίασαν εκεί, εφόσον δεν γίνεται για φέτος να παρουσιάσουν ένα ολοκαίνουργιο μονοθέσιο λόγω των συνθηκών. Οπότε αν και η μονάδα ισχύος είναι αυτό που ισχυρίζεται η Honda, θα δέσει αρμονικά με τις αναβαθμίσεις στο πλαίσιο και θα φέρουν πολύ καλά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!