Ο Φαούστο Γκρεσίνι «έφυγε» από επιπλοκές του κορονοϊού

Gazzetta team
Ο Φαούστο Γκρεσίνι «έφυγε» από επιπλοκές του κορονοϊού
Αφού έδωσε μια μεγάλη μάχη με τον Covid-19, o Φαούστο Γκρεσίνι έφυγε από τη ζωή στα 60 του χρόνια βυθίζοντας σε πένθος όλο τον κόσμο των μηχανοκίνητων σπορ.

Με λύπη ανακοινώθηκε από την ομάδα του Γκρεσίνι ότι ο μεγάλος Φαούστο έφυγε από τη ζωή. Η πνευμονία που του δημιουργήθηκε από τον κορονοϊό, αλλά και διάφορα άλλα ζητήματα υγείας που προκλήθηκαν στη συνέχεια αποδυνάμωσαν τον οργανισμό του Γκρεσίνι και τελικά δεν τα κατάφερε, πεθαίνοντας ύστερα από σχεδόν δύο μήνες μάχης με τον κορονοϊό. Σε όλη αυτή την περίοδο που βρισκόταν μέσα στο νοσοκομείο υπήρχαν διάφορες ενημερώσεις για την κατάσταση της υγείας του από την ομάδα, ποτέ όμως δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.

Μπήκε στο νοσοκομείο στις 27 Δεκεμβρίου του 2020 και αμέσως οι επιπλοκές λόγω του θανατηφόρου αυτού ιού ήταν σοβαρές. Χωρίς να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα και χωρίς να έχει στο παρελθόν πρόβλημα στους πνεύμονες, κτυπήθηκε εκεί από την ασθένεια. Πέρασε κάποιο διάστημα ανάκαμψης, αλλά από την περασμένη εβδομάδα η κατάσταση ήταν και πάλι σοβαρή και οι γιατροί τον έβαλαν και πάλι σε κώμα, προσπαθώντας με μηχανική υποστήριξη να κρατήσουν τους πνεύμονές του σε λειτουργία. Δεν τα κατάφερε όμως σε αυτήν τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του.

Η ομάδα του ανακοίνωσε: «Η ανακοίνωση που δεν θα θέλαμε ποτέ να κάνουμε και είμαστε περιορισμένοι να γράψουμε. Μετά από σχεδόν δύο μήνες μάχης με τον Covid-19, o Φαούστο Γκρεσίνι μας άφησε στα 60 χρόνια του. Όλη η ομάδα Gresini Racing στέκεται δίπλα στην οικογένεια, τη γυναίκα του Nadia, τα παιδιά του Lorenzo, Luca, Alice και Agnese και στους αμέτρητους ανθρώπους που είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν και να τον εκτιμήσουν» ήταν μέρος της ανακοίνωσης της Gresini Racing.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!