Τέλη κυκλοφορίας: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση

Πέτρος Σηφαλάκης
Τέλη κυκλοφορίας: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση
Μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου θα πρέπει όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας τους ή να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.

Παρόλο που δεν βελτιώνεται η κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας και οι περισσότεροι επαγγελματικοί κλάδοι είτε είναι κλειστοί, είτε υπολειτουργούν, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί κι άλλη παράταση. Όλοι όσοι θέλουν να κρατήσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους για το νέο έτος θα πρέπει να προχωρήσουν σε πληρωμή του ανάλογου ποσού, ενώ σε αντίθετη περίπτωση μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες τους, από το σπίτι τους.

Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ενός οχήματος κυκλοφορεί κανονικά με πινακίδες μετά τις 26 Φλεβάρη, αλλά δεν έχει πληρώσει τα τέλη, θα του επιβληθεί πρόστιμο ίσο με το ποσό που θα έπρεπε να πληρώσει. Αν για παράδειγμα, τα τέλη κυκλοφορίας είναι 690 ευρώ για όλο το έτος, τόσο θα είναι και το πρόστιμο.

Υπενθυμίζουμε ότι τα τέλη κυκλοφορίας τα πληρώνουμε μέσω της ειδικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet. Φέτος ωστόσο, υπάρχει και ένας νέος τρόπος όπου το ειδοποιητήριο συνοδεύεται από έναν QR Code και με το σκανάρισμά του, μπορεί να γίνει αμέσως η πληρωμή μέσω mobile banking χωρίς να χρειάζεται να γραφτεί ο κωδικός πληρωμής και το ποσό καθώς το σύστημα ενημερώνεται αυτόματα.

Φυσικά ισχύει και ο παραδοσιακός τρόπος πληρωμής σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ, ωστόσο δεν συνίσταται αυτή την περίοδο αφού ο συνωστισμός οποιασδήποτε μορφής θα πρέπει να αποφεύγεται. Τέλος, να αναφέρουμε ότι τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021 θα παραμείνουν ακριβώς τα ίδια με εκείνα του 2020, είτε μιλάμε για ΙΧ, μοτοσικλέτες ή επαγγελματικά αυτοκίνητα. Το ίδιο ισχύει και για τα νεότερα ΙΧ που πληρώνουν με βάση τις εκπομπές ρύπων τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!