Οι πρώτοι superchargers της Tesla ήρθαν στην Ελλάδα!

Πέτρος Σηφαλάκης
Οι πρώτοι superchargers της Tesla ήρθαν στην Ελλάδα!
Οι υποδομές της Ελλάδας για τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, η Tesla όμως εγκατέστησε ήδη έξι superchargers, οι οποίοι ξεκίνησαν να λειτουργούν και θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Ο πρώτος σταθμός Tesla Supercharger Station ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα! Η Tesla εγκατέστησε έξι Superchargers έξω από το πολυκατάστημα Golden Hall και σύντομα θα εγκατασταθούν κι άλλοι, ώστε το δίκτυο ταχυφορτιστών να εξελιχθεί. Το κόστος φόρτισης ανέρχεται στα 0,35€ ανά kW, τιμή που καθιστά το ρεύμα αρκετά φθηνότερο από ότι η βενζίνη για παράδειγμα. Μελλοντικά περιμένουμε ότι η Tesla θα εγκαταστήσει κι άλλους φορτιστές στη χώρα μας, αρχίζοντας από την Πάτρα.

Στη συνέχεια, θα πάει στη Λαμία βάζοντας μερικούς ακόμη Superchargers και τέλος, θα καταλήξει στη Θεσσαλονίκη, ώστε να συνδεθεί το μεγαλύτερο οδικό δίκτυο της χώρας μας. Ακόμη δεν γνωρίζουμε προφανώς το πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τοποθέτησης των φορτιστών, εικάζουμε όμως ότι όλα τα παραπάνω θα γίνουν μέσα στο 2021, αρχής γενομένης από το Μάρτιο.

Σε ο,τι αφορά τους ταχυφορτιστές, η Tesla τους προσφέρει για να αναβαθμίσει την εμπειρία φόρτισης των ιδιοκτητών Tesla. Ωστόσο η εταιρεία τονίζει ότι για να διατηρηθεί η υγεία της μπαταρίας στα μέγιστα επίπεδα, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να χρησιμοποιεί συμβατική παροχή ρεύματος για τη φόρτιση στην καθημερινότητά του ή ένα Wallbox μικρότερης ισχύος. Οι Superchargers θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά όταν υπάρχει ανάγκη, όπως για παράδειγμα σε ένα ταξίδι, που θέλεις να πάρεις όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια στον ελάχιστο χρόνο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!