530 ίπποι και 600 χλμ αυτονομία για τη νέα BMW i4 (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
530 ίπποι και 600 χλμ αυτονομία για τη νέα BMW i4 (vid)
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σύντομα θα αρχίσουν να παίρνουν θέση στην γκάμα της BMW και η νέα i4 που σύντομα θα αποκαλυφθεί, μας εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή.

Η BMW μας έχει ήδη δείξει αρκετά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως ήταν η i3, η οποία για την εποχή της ήταν πολύ πρωτοποριακή, αλλά και η iX3, η αμιγώς ηλεκτροκίνητη X3. Στο μέλλον θα έρθουν αρκετά ακόμη και η νέα i4 αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το αυτοκίνητο βρίσκεται σε τελικό στάδιο δοκιμών και δεν θα αργήσει να βγει στην παραγωγή. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό τετράθυρο κουπέ, το οποίο θυμίζει αρκετά το σχεδιασμό της νέας Σειράς 4 αλλά και της Σειράς 3, ενώ παρά το καμουφλάζ, διακρίνουμε εύκολα ότι διαθέτει εντυπωσιακές αναλογίες.

Σύμφωνα με τη BMW πρόκειται για ένα ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο δίνει μεγάλη βάση στην οδηγική απόλαυση. Το σπορ DNA κυλά στο αίμα της και οι μηχανικοί έχουν φροντίσει να την κάνουν μια γνήσια BMW σε όλους τους τομείς. Για την ώρα οι πληροφορίες που διαδίδουν οι άνθρωποι της μάρκας είναι πολύ περιορισμένες, φρόντισαν όμως να μας δώσουν δύο πολύ σημαντικούς αριθμούς: αυτόν της ισχύος, μαζί με εκείνον της αυτονομίας. Ο τελευταίος ειδικά είναι πολύ σημαντικός για ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

Στην κορυφαία έκδοση, η i4 θα αποδίδει 530 ίππους, ενώ οι μπαταρίες της θα της εξασφαλίζουν αυτονομία της τάξεως των 600 χιλιομέτρων. Από αυτά που έχουν διαρρεύσει γνωρίζουμε ότι η νέα i4 θα έχει λειτουργία πολύ γρήγορης φόρτισης, με απαραίτητη την ύπαρξη του ανάλογου φορτιστή και επίσης, το συγκεκριμένο μοντέλο θα αποτελέσει τη βάση για μια σειρά νέων μοντέλων που θα έρθουν στην πορεία από τη γερμανική μάρκα. Μέσα στους επόμενους μήνες θα περιμένουμε την πλήρη αποκάλυψη του αυτοκινήτου από τη BMW. Η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει ότι η παραγωγή της θα γίνεται στο εργοστάσιο του Μονάχου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!