To Opel Corsa OPC επιστρέφει με ηλεκτρική καρδιά

Πέτρος Σηφαλάκης
To Opel Corsa OPC επιστρέφει με ηλεκτρική καρδιά
Η σπορ έκδοση του γερμανικού supermini θα επανέλθει με έναν πολύ διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν που είχαν οι προηγούμενες γενιές της, καθώς θα διατίθεται με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Οι εκρηκτικές σπορ εκδόσεις των supermini με τούρμπο βενζινοκίνητα μοτέρ δεν έχουν πολλά... ψωμιά μπροστά τους. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφουν την προσοχή τους προς την ηλεκτροκίνηση και τα μικρά μοντέλα τους δεν θα είναι βιώσιμα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, στο άμεσο μέλλον. Έτσι λοιπόν τα μικρά GTI θα περάσουν στην ιστορία και στη θέση τους θα έχουμε σπορ κατασκευές με ηλεκτροκινητήρες!

Αυτό το δρόμο θα ακολουθήσει μάλλον και η Opel, στην περίπτωση του Corsa OPC. Μια ολόκληρη γενιά νέων οδηγών παραμιλούσε με το Corsa D OPC και το αντίστοιχο Corsa E, λόγω της κραυγαλέας τους εμφάνισης και του αδιαμφισβήτητα σπορ χαρακτήρα τους. Η γερμανική φίρμα θα επαναφέρει στους καταλόγους της τα αρχικά του Opel Performance Center αλλά η εκτέλεση θα διαφέρει σημαντικά.

H Vauxhall, η Opel της Αγγλίας δηλαδή, δήλωσε επίσημα ότι το Corsa VXR (το OPC στα... αγγλικά) θα επιστρέψει το 2022 ως ηλεκτροκίνητο. Δεν πρόκειται για κάποιο υβριδικό μοντέλο με βενζινοκινητήρα και ηλεκτρικό μοτέρ αλλά για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ο κινητήρας θα αποδίδει 136 ίππους και θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία των 50 kWh. Αρκετοί ίσως να παρατήρησαν ότι η ισχύς του μοτέρ παραμένει η ίδια με εκείνη της «απλής» ηλεκτρικής έκδοσης Corsa-e, οπότε ποια θα είναι η διαφορά του OPC;

Πιθανότατα, η μάρκα θα εστιάσει σε μια πιο σπορ προσέγγιση με αισθητικές διαφοροποιήσεις και αλλαγές στην ανάρτηση, το σύστημα πέδησης και το σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση. Δεν αποκλείεται να προσπαθήσουν να μειώσουν και το βάρος, προς όφελος των επιδόσεων και της οδικής συμπεριφοράς. Όλα τα παραπάνω, μαζί με την αποκάλυψη των ανθρώπων της Vauxhall, βγήκαν στη δημοσιότητα μέσω του βρετανικού AutoExpress. Θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετούς μήνες για να δούμε τελικά τι θα κάνει η Opel με την περίπτωση του Corsa OPC.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!