Το πολύχρωμο Volkswagen Polo Harlekin επέστρεψε (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Το πολύχρωμο Volkswagen Polo Harlekin επέστρεψε (pics)
Η Volkswagen συνηθίζει να επαναφέρει μοντέλα και ειδικές εκδόσεις των αυτοκινήτων της από τα παλιά, για αυτό και βλέπουμε ξανά το Polo Harlekin σε σύγχρονη εκτέλεση.

Όσοι ασχολούνται με την αυτοκίνηση και ειδικότερα, εκείνοι που «ψάχνονται» με το Volkswagen Group θα έχουν ανακαλύψει μια περίεργη έκδοση του Polo τρίτης γενιάς όπου κάθε κομμάτι του αμαξώματος είχε διαφορετικό χρώμα. Η έκδοση λεγόταν Harlekin και οι νεότεροι ίσως να την έχουν δει σε διάφορα αυτοκινητιστικά memes που κάνουν την εμφάνισή τους στα social media, μια βασική πηγή ενημέρωσης της εποχής μας.

Το συγκεκριμένο Volkswagen Polo λοιπόν δεν φτιάχτηκε για έναν αναποφάσιστο αγοραστή αλλά δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Blue Monday, της πιο καταθλιπτικής μέρας του χρόνου, σύμφωνα με τη φήμη της. Οι αποχρώσεις που εμφανίζονται πάνω στο Polo είναι οι Chagall Blue, Ginster Yellow, Pistachio Green και Tomato Red. Το σύγχρονο Polo που κατασκευάστηκε από τη Volkswagen Ολλανδίας διατηρεί το ίδιο ακριβώς μοτίβο με τον πρόγονό του από το μακρινό (πλέον) 1995.

Να πούμε ότι το παλιό Polo Harlekin παρήχθη σε περίπου 3.100 μονάδες, ενώ το νέο δεν πρόκειται να βγει στην παραγωγή. Είναι μια one-off κατασκευή που θα μπει σε ολλανδικό μουσείο. Η Γερμανική φίρμα πάντως έβγαλε και το τρίτο Golf σε Harlekin έκδοση, μετά την επιτυχία του μικρότερου Polo. Η μεγάλη διαφορά των παλιών μοντέλων με τη σύγχρονη εκτέλεση (εκτός του ότι το νέο δεν θα πωλείται), είναι ότι το αντισυμβατικό σχέδιο έμπαινε και στην καμπίνα με τα Joker καθίσματα, όπως τα ονόμαζε η Volkswagen.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!