Το εκρηκτικό Kona N έρχεται από τη Hyundai (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Το εκρηκτικό Kona N έρχεται από τη Hyundai (pics & vid)
Η περιποίηση του Kona από το N Division της Hyundai δεν θα αργήσει να έρθει, φέρνοντας ένα τούρμπο μοτέρ 2.0 λίτρων κάτω από το καπό και υψηλές επιδόσεις.

Η Hyundai έχει πάρει... φόρα με τα N μοντέλα. Μετά την επιτυχία του i30 N, ανακοινώθηκε επίσημα το i20 N και τώρα, μαθαίνουμε ότι και το μικρό SUV τους, το Kona, θα παρουσιαστεί σε αντίστοιχη έκδοση.

Η κορεάτικη μάρκα είπε ότι θα κινείται από έναν τετρακύλινδρο τούρμπο κινητήρα των 2.0 λίτρων, χωρίς να αναφέρεται στην απόδοση του συνόλου. Οι εικασίες που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι θα αποδίδει κοντά στους 250 με 280 ίππους, όπως συμβαίνει και στο i30 N, ανάλογα για το αν μιλάμε για την απλή ή την Performance έκδοση.

Αν η Hyundai διαλέξει την ισχυρότερη εκδοχή, το Kona N θα βάλει στο μάτι μεγαλύτερα μοντέλα όπως το Volkswagen T-Roc R των 300 ίππων, ενώ στη λιγότερο ισχυρή περίπτωση, στόχος του θα είναι μικρότερα αυτοκίνητα όπως το τρικύλινδρο Ford Puma ST των 200 ίππων.

Η μάρκα δεν μίλησε για λεπτομέρειες όπως αν θα είναι εμπροσθιοκίνητο ή τετρακίνητο. Το Kona διατίθεται και με τα δύο στις απλές εκδόσεις του οπότε η απόφαση της Hyundai για το τι θα κάνει με την κορυφαία του έκδοση, θα έρθει αργότερα. Αυτό που είπαν πάντως είναι ότι το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη DCT με 8 σχέσεις.

Στο αισθητικό κομμάτι, ακόμη δεν μπορούμε να διακρίνουμε τις διαφορές του συγκριτικά με τα απλά Kona. Σίγουρα θα δούμε νέους, πιο άγριους προφυλακτήρες, μεγάλες ζάντες αλουμινίου, πιο μεγάλες εισαγωγές αέρα και διάφορα σπορ στοιχεία που θα τονίζουν τη διαφορά της συγκεκριμένης έκδοσης, ενώ το μόνο που μπορούμε να διακρίνουμε είναι ότι στο πίσω μέρος θα υπάρχει διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!