Ο Στεφάν Πετερχάνσελ νικητής του Ράλι Ντακάρ

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Στεφάν Πετερχάνσελ νικητής του Ράλι Ντακάρ
Για 14η φορά στην καριέρα του, ο Στεφάν Πετερχάνσελ κερδίζει το Ράλι Ντακάρ, με μοναδικό ουσιαστικό αντίπαλο τον Αλ Ατίγια.

Το Ράλι Ντακάρ ολοκληρώθηκε και ο φετινός νικητής είναι ο Στεφάν Πετερχάνσελ. Ο... Monsieur Dakar, όπως είναι επίσης γνωστός, κέρδισε τον αγώνα που διοργανώθηκε σε ένα πολύ δύσβατο κομμάτι της Σαουδικής Αραβίας και χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πιο δύσκολους και επικίνδυνους μηχανοκίνητους αγώνες στον κόσμο. Ο 56χρονος οδηγούσε ένα buggy MINI της X-Raid.

Ο Νάσερ Αλ Ατίγια είναι μια ακόμη παραδοσιακή δύναμη του Ράλι Ντακάρ και για φέτος, ήταν η μοναδική ουσιαστική απειλή για τον Πετερχάνσελ. Ο 51χρονος βρισκόταν πίσω από το τιμόνι ενός ειδικά διαμορφωμένου Toyota Hilux τελευταίας γενιάς και τερμάτισε με περίπου 14 λεπτά διαφορά από τον πρώτο.

Τα buggy της MINI είχαν μια πολύ καλή εμφάνιση στο φετινό Ράλι Ντακάρ καθώς στην τρίτη θέση υπάρχει ακόμη ένα τέτοιο, με οδηγό τον γνωστό Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός στα 59 του χρόνια καταφέρνει να είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικός σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που λαμβάνει χώρα το Ράλι Ντακάρ.

Στο φετινό αγώνα έλαβε συμμετοχή και ο Σεμπαστιάν Λεμπ, ένας άνθρωπος που έχει αφήσει ιστορία στους αγώνες του WRC. Ο Λεμπ λοιπόν, δεν τα πήγε καλά καθώς εκείνος και ο συνοδηγός του ήρθαν αντιμέτωποι με μια σειρά αρκετών ατυχιών. Μηχανικές βλάβες, λάθος εκτιμήσεις πλοήγησης και αρκετά ακόμη λάθη τους οδήγησε στο να εγκαταλείψουν και θα προσπαθήσουν εκ νέου την επόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!