Ποιο είναι το ταχύτερο Volkswagen Golf; (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Ποιο είναι το ταχύτερο Volkswagen Golf; (vid)
Οι εκδόσεις GTI, GTE και GTD του Volkswagen Golf στήνονται με αντίπαλο το χρονόμετρο και μπαίνουν σε μια μεταξύ τους αναμέτρηση για την ανάδειξη του ταχύτερου.

Το νέο Volkswagen Golf 8 προσφέρεται σε μια ευρεία γκάμα εκδόσεων, εκ των οποίων υπάρχουν και τρεις σπορ φιλοσοφίας που προσφέρουν επιδόσεις και οδηγική απόλαυση. Ονομάζονται GTI, GTE και GTD και πρόκειται για την βενζινοκίνητη, υβριδική και πετρελαιοκίνητη αντίστοιχα. Ποια όμως είναι η ταχύτερη; Η έκδοση πετρελαίου εφοδιάζεται με έναν τετρακύλινδρο τούρμπο κινητήρα TDI των 2.0 λίτρων που αποδίδει 200 ίππους και 400 Nm χορταστικής ροπής, Χρησιμοποιεί ένα αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Το GTI έχει έναν τετρακύλινδρο τούρμπο κινητήρα κάτω από το καπό του, της οικογένειας TSI, με 2.0 λίτρα χωρητικότητα και απόδοση 245 ίππων με 370 Nm ροπής. Συναντάμε και πάλι ένα αυτόματο διπλοσύμπλεκτο σασμάν των επτά σχέσεων. Τέλος, υπάρχει και το υβριδικό GTE. Εδώ έχουμε έναν τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 1.4 TSI με 150 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα με 115 ίππους, που συνολικά αποδίδουν 245 ίππους και 400 Nm ροπής. Από τα στοιχεία βλέπουμε ότι η πραγματική κόντρα βρίσκεται ανάμεσα στο GTI και το GTE.

Ίδια απόδοση αλλά με πολλές διαφοροποιήσεις

Ωστόσο μην ξεχνάμε μερικές σημαντικές διαφορές. Αρχικά, το GTE έχει εξάρι διπλοσύμπλεκτο σασμάν αντί για τις επτά του GTI. Επίσης, ζυγίζει περισσότερο λόγω του επιπλέον κινητήρα, αλλά και του σετ μπαταριών για το υβριδικό σύστημα και κυρίως, ο ηλεκτροκινητήρας στις υψηλές ταχύτητες δεν αποδίδει τόσο και το αυτοκίνητο βασίζεται στον 1.400άρη TSI κατά κύριο λόγο, για να επιταχύνει. Οπότε στη διαδικασία μέτρησης του 100-200 χλμ./ώρα με το V-Box, η υβριδική έκδοση έχει να αντιμετωπίσει τον 2.0 TSI με τους 245 ίππους που... συνεχίζουν να είναι 245, σε όλες τις ταχύτητες. Φυσικά τα σκήπτρα της ταχύτερης έκδοσης θα αλλάξουν χέρια μόλις μπει στο παιχνίδι και το τετρακίνητο Golf R των 320 ίππων που έχει ήδη παρουσιαστεί. Δείτε τα αποτελέσματα σε μετρήσεις 0-100 χλμ./ώρα και 100-200 χλμ./ώρα παρακάτω!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!