Η πιο... ακραία Lamborghini για το δημόσιο δρόμο! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Η πιο... ακραία Lamborghini για το δημόσιο δρόμο! (pics)
Η νέα SC20 αποτελεί ένα μοναδικό δημιούργημα της Lamborghini το οποίο απευθύνεται σε σκληροπυρηνικούς αγοραστές, δεν έχει καν οροφή και παρμπρίζ αλλά κυκλοφορεί κανονικά στο δρόμο.

Στη Lamborghini αρέσουν οι ιδιαίτερες δημιουργίες και η νέα SC20 είναι ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα. Το νέο αυτοκίνητο της ιταλικής μάρκας βασίζεται στην Aventador αλλά έχει μια πολύ πιο σκληροπυρηνική ταυτότητα, μαζί με έναν ακραία συλλεκτικό χαρακτήρα. Πρόκειται για ένα μοναδικό δημιούργημα που δεν γνωρίζουμε την τιμή του, ωστόσο είμαστε σίγουροι ότι η τιμή της εκτοξεύεται αρκετά πάνω από εκατομμύριο και ο πελάτης πλήρωσε αδρά για να έχει ένα τέτοιο hypercar στη συλλογή του.

Η σχεδίαση πραγματικά καθηλώνει

H μάρκα λέει ότι η απαίτησή του ήταν να μπορεί να κυκλοφορεί κανονικά στο δρόμο και να βγάζει πινακίδες. Το αμάξωμα έχει κατασκευαστεί από ανθρακόνημα, οροφή και παρμπρίζ δεν υπάρχουν, ενώ στο εμπρός μέρος η σχεδίαση ξεφεύγει αρκετά από τα πρότυπα της Aventador και είναι ακόμη πιο άγρια χάρη στις τεράστιες εισαγωγές αέρα και τα λεπτά φωτιστικά σώματα που έχουν τοποθετηθεί στα δύο πλαϊνά άκρα.

Στο πίσω μέρος η εικόνα είναι εντελώς νέα. Οι δύο απολήξεις της εξάτμισης βρίσκονται κεντρικά τοποθετημένες και αρκετά ψηλά, λίγο πιο χαμηλά από τα στενόμακρα φωτιστικά σώματα. Η εντυπωσιακή αεροτομή κοσμεί το πάνω μέρος και ο μεγάλος διαχύτης, το κάτω, με τη Lamborghini να μας βεβαιώνει ότι όλες οι αεροδυναμικές επιλογές που έχουν γίνει προσφέρουν ουσιαστικές ποσότητες κάθετης δύναμης στις υψηλές ταχύτητες και αποδίδουν τα μέγιστα.

Επιδόσεις... μαχητικού αεροσκάφους από τον V12

Άλλωστε ο κινητήρας δεν... αστειεύεται και σίγουρα το αμάξωμα της SC20 θα πρέπει να είναι έτοιμο να διαχειριστεί τρελές δυνάμεις. Μέσα της κρύβεται ο ατμοσφαιρικός V12 των 6.5 λίτρων που συναντάμε και στην Aventador SVJ. Αποδίδει 770 ίππους και 720 Nm ροπής και η κίνηση φυσικά, μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι ένα αυτόματο των επτά σχέσεων και στους τροχούς των 20 ιντσών εμπρός και 21 ιντσών πίσω, έχουν τοποθετηθεί ελαστικά υψηλών επιδόσεων Pirelli PZero Corsa.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!