Ξαφνική παραίτηση για τον CEO της Ferrari!

Πέτρος Σηφαλάκης
Ξαφνική παραίτηση για τον CEO της Ferrari!
Ο Λουί Καμιλέρι ανακοίνωσε αιφνίδια ότι φεύγει από το πόστο του στη Ferrari και μάλιστα δηλώνει, ότι η παραίτησή του θα έχει άμεση ισχύ.

Εντελώς ξαφνικά «έσκασε» στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας η είδηση ότι ο Λουί Καμιλέρι, CEO της Ferrari, παραιτήθηκε από την ηγεσία της θρυλικής ιταλικής φίρμας. Ο επικεφαλής της μάρκας δήλωσε ότι φεύγει για προσωπικούς λόγους και ζητά η παραίτησή του να έχει άμεση ισχύ, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα περιμένει ούτε να βρεθεί αντικαταστάτης για να φύγει. Προσωρινά ο Τζον Έλκαν θα αναλάβει τα χρέη του CEO, παράλληλα με τη θέση που ήδη διατηρεί στην ηγεσία του FCA Group.

Να πούμε ότι ο Καμιλέρι ήταν CEO στη Ferrari από το καλοκαίρι του 2018. Διαδέχτηκε τον Σέρτζιο Μαρκιόνε που απεβίωσε και κατάφερε να ανεβάσει τη χρηματιστηριακή αξία της μάρκας, αλλά και να την κρατήσει ζωντανή στις δυσκολίες που έφερε το πρώτο κύμα του κορονοϊού. Η Ιταλία είχε πληγεί πολύ σοβαρά από την πανδημία και τα εργοστάσια είχαν κλείσει, η Ferrari όμως κατάφερε να κρατήσει ένα πολύ καλό επίπεδο και οι πωλήσεις τους δεν καταρρακώθηκαν, όπως συνέβη με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες και πιο συγκεκριμένα, αυτού του ειδικού χαρακτήρα όπως η Ferrari. Επίσης ο Καμιλέρι παρακολουθούσε από πολύ κοντά την πορεία της ομάδας στη Formula 1 και ήταν σε στενή επαφή με τον Ματία Μπινότο, τον επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Scuderia.

«Είμαι υπερήφανος για τα επιτεύγματά μας»

«Η Ferrari ήταν ένα μέρος της ζωής μου και ότι ήμουν ο CEO της για περισσότερα από δύο χρόνια ήταν μεγάλο προνόμιο για εμένα. Θαυμάζω απεριόριστα τους εξαιρετικούς άνδρες και τις εξαιρετικές γυναίκες στο Μαρανέλο, για την αφοσίωση που δείχνουν σε οτιδήποτε κι αν κάνουν. Είμαι πραγματικά υπερήφανος για τα πολυάριθμα επιτεύγματά μας σαν εταιρεία από το 2018 που έχω αναλάβει και σίγουρα, τα καλύτερα χρόνια της Ferrari δεν έχουν έρθει ακόμη» είπε ο Λουί Καμιλέρι με την ανακοίνωση της παραίτησής του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!