Υβριδικό Audi A3 με 245 ίππους (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Υβριδικό Audi A3 με 245 ίππους (pics)
Εκτός από τη «βασική» Plug-In Hybrid έκδοση των 204 ίππων, το Audi A3 θα διατίθεται και σε μια δεύτερη TFSI e εκδοχή που θα αποδίδει 245 ίππους και θα δίνει προτεραιότητα στις επιδόσεις.

Οι Plug-In Hybrid προτάσεις αναμένεται να έχουν μεγάλη απήχηση στην γκάμα του νέου Audi A3. Το γερμανικό πολυτελές μικρομεσαίο διατίθεται πραγματικά σε κάθε πιθανή έκδοση, από βενζίνη σε ντίζελ, μέχρι φυσικό αέριο και υβριδικό. Οπότε μια δεύτερη Plug-In Hybrid πρόταση με μεγαλύτερη ισχύ βγάζει νόημα! Ονομάζεται A3 Sportback 45 TFSI e και συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο τούρμπο κινητήρα 1.4 TFSI με 150 ίππους και 250 Nm ροπής και έναν ηλεκτροκινητήρα που έχει ενσωματωθεί μέσα στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S-Tronic των έξι σχέσεων.

Η συνολική απόδοση φτάνει στους 245 ίππους και τα 400 Nm και πρόκειται για το ίδιο σύνολο που βλέπουμε στο Volkswagen Golf GTE, τη νέα Skoda Octavia RS iV και το νέο Cupra Leon. Η μπαταρία που τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα έχει χωρητικότητα 13 kWh και φορτίζει μέσα σε 5 ώρες σε μια οικιακή πρίζα. Προσφέρει τη δυνατότητα κίνησης έως 63 χιλιομέτρων αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια κατά το πρότυπο WLTP και αυτό σημαίνει ότι πολλοί αγοραστές θα μπορούν να πραγματοποιούν όλες τις καθημερινές μετακινήσεις τους χωρίς να καίνε σταγόνα βενζίνης.

Στην ηλεκτροκίνητη λειτουργία η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 140 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την Audi, σε μικτή χρήση 100 χιλιομέτρων με το πρόγραμμα Auto Hybrid το συγκεκριμένο A3 χρειάζεται μόλις 1,4 λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων βρίσκονται στα 31 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται μέσα σε μόλις 6,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 232 χλμ./ώρα. Φυσικά επειδή το αυτοκίνητο είναι αρκετά πιο γρήγορο από την έκδοση των 204 ίππων, έχουμε μεγαλύτερα φρένα με δίσκους 340 χιλιοστών εμπρός και 310 χιλιοστών πίσω, με τις δαγκάνες βαμμένες σε κόκκινο χρώμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!