Η Tesla σκέφτεται ένα ηλεκτρικό hatchback για την Ευρώπη

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Tesla σκέφτεται ένα ηλεκτρικό hatchback για την Ευρώπη
Η γκάμα της Tesla αυτή τη στιγμή αποτελείται από σεντάν και SUV μοντέλα και η φίρμα εξετάζει το ενδεχόμενο παρουσίασης ενός hatchback αυτοκινήτου, ειδικά για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Στις ΗΠΑ τα hatchback έχουν ένα ικανό μερίδιο αγοράς, δεν συγκρίνεται όμως με την Ευρώπη. Οι αγοραστές στη Γηραιά Ήπειρο προτιμούν πολύ περισσότερο τα πεντάθυρα αμαξώματα από τα τετράθυρα, ανεξαρτήτως κατηγορίας! Για αυτό και η Tesla εξετάζει το ενδεχόμενο παρουσίασης ενός νέου μοντέλου με αυτές τις προδιαγραφές, το οποίο θα στοχεύει κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ο Έλον Μασκ, ιδρυτής και CEO της Tesla είπε ότι στην Ευρώπη η τάση θέλει τα αυτοκίνητα να μικραίνουν, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ όπου γίνονται όλο και μεγαλύτερα. Η φιλοσοφία των δύο ηπείρων απέχει πάρα πολύ στο κομμάτι των αυτοκινήτων. Επίσης ο Μασκ λέει ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βερολίνο της Γερμανίας, δυσκολεύτηκε πολύ να βρει θέση στάθμευσης για το προσωπικό του αυτοκίνητο. Οδηγεί το Model X της Tesla, δηλαδή το SUV της εταιρείας που ομολογουμένως, έχει μεγάλες διαστάσεις για τα δεδομένα μιας ευρωπαϊκής μεγαλούπολης.

Οπότε σκεπτόμενος όλα αυτά κρίνει ότι η εξέλιξη και η δημιουργία ενός κόμπακτ μοντέλου πόλης με hatchback αμάξωμα θα έχει νόημα ειδικά για την Ευρώπη. Ωστόσο το αν τελικά θα προχωρήσει αυτή του η ιδέα, είναι κάτι που κανείς μας δεν μπορεί να το γνωρίζει. Λογικά σκεπτόμενοι, θεωρούμε ότι υπάρχει βάση για την εξέλιξη ενός νέου μοντέλου και θα πούλαγε αρκετά ένα hatchback με τα σήματα της Tesla, ενώ θα τη βοηθούσε να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο σαν εταιρεία στη δική μας ήπειρο. Το μέλλον όμως θα δείξει αν τελικά ο Έλον Μασκ θα πάρει τη μεγάλη απόφαση και θα το βγάλει στην παραγωγή!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!