Νέα έκδοση Cross για το Fiat Tipo (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Νέα έκδοση Cross για το Fiat Tipo (pics)
Σε μια μικρής έκτασης ανανέωση για το Tipo προχώρησε η Fiat και επίσης, έβαλε μια νέα έκδοση στην γκάμα με το όνομα Cross και πιο περιπετειώδη χαρακτήρα.

Έχοντας αρκετά χρόνια στην αγορά χωρίς ουσιαστική ανανέωση, το Fiat Tipo επιστρέφει στο σχεδιαστήριο για να βγει αλλαγμένο σε μερικά σημεία του. Το μεγαλύτερο νέο είναι η προσθήκη της έκδοσης Cross στην γκάμα. Η Fiat αποφάσισε να φτιάξει ένα πιο περιπετειώδες Tipo με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά 4 εκατοστά, προστατευτικά πλαστικά στο αμάξωμα και μερικά offroad στοιχεία στην εμφάνιση, όπως οι ράγες οροφής.

Προστίθεται στην πληρέστατη γκάμα του ιταλικού μοντέλου, που περιλαμβάνει τη Sedan, τη Hatchback και τη Station Wagon εκδοχή και διατηρεί την εξαιρετική αναλογία αξίας-τιμής που έχουν όλα τα Fiat Tipo. Σημαντική προσθήκη είναι το νέο σύστημα πολυμέσων UConnect 5 σε οθόνη αφής 10,25 ιντσών που αναβαθμίζει την καμπίνα, ενώ θα υπάρχουν και πολλά ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης.

Οι κινητήρες που μπορούν να συνδυαστούν με το μοντέλο είναι δύο, ένας ντίζελ και ένας βενζίνης. Ο τελευταίος έχει χωρητικότητα 1.0 λίτρου, τούρμπο και απόδοση στους 100 ίππους με 190 Nm ροπής, ενώ το μοτέρ πετρελαίου θα έχει δύο διαθέσιμες εκδόσεις, στους 95 και 130 ίππους. Να τονίσουμε ότι όλοι οι κινητήρες στην γκάμα πληρούν το αυστηρό Euro 6D Final που θα ισχύει από το 2021.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!