Με μεγάλες προσδοκίες το Rotax Max Challenge

Γιώργος Βαρίνος
Με μεγάλες προσδοκίες το Rotax Max Challenge
Ο Δημήτρης Γαλάτσης, ο αντιπρόσωπος της Rotax στην Ελλάδα, υπόσχεται πως... ''Θα οργανώσουμε τους καλύτερους αγώνες...'' και δεν έχουμε κανένα λόγο ώστε να μην τον πιστέψουμε.

Ο Δημήτρης Γαλάτσης ξεκίνησε τους αγώνες karting το 1987 από την κατηγορία National που εκείνη την χρονιά διοργανώνεται στη Ελλάδα για πρώτη φορά. Περνώντας από όλα τα αγωνιστικά επίπεδα και κατηγορίες κι έχοντας βαθιά γνώση των δίχρονων κινητήρων πρωταγωνιστεί παντού.

Το 1998, o Δημήτρης Γαλάτσης γίνεται αντιπρόσωπος της Brp-Rotax στην Ελλάδα και συνδυάζοντας τις τεχνολογικές και αγωνιστικές του γνώσεις σε συνδιασμό με το κορυφαίο προϊόν, αποκτά εξ’ αρχής σημαντικό μερίδιο στην Ελληνική αγορά. Την επόμενη χρονιά η ελληνική αντιπροσωπεία ''Rotax'' διοργανώνει τον πρώτο αγώνα Rotax MAX Challenge Hellas, που έως και σήμερα ανελλιπώς διοργανώνεται κάθε χρόνο στην χωρά μας αποτελώντας δε τον μακροβιότερο ελληνικό θεσμό karting.

Το Rotax MAX Challenge δίνει την ευκαιρία κάθε χρόνο στους νικητές των κατηγοριών να ''δοκιμαστούν'' στον Παγκόσμιο τελικό που γίνεται άπαξ σε διαφορετική χώρα. Το Rotax MAX Challenge Grand Finals έχει ουσιαστικά μάθει στους έλληνες οδηγούς αγώνων karting να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και να συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες. Ώς σήμερα πάνω από 100 έλληνες οδηγοί έχουν ταξιδέψει στην ''Ολυμπιάδα του Karting'' που είναι χαρακτηρισμός που χρησιμοποιούν όσοι έχουν λάβει μέρος η έχουν παρακολουθήσει Rotax MAX Challenge Grand Finals δηλώνοντας έτσι το μεγαλείο του θεσμού!

Το Rotax MAX Challenge Grand Finals 2020, γίνεται φέτος στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας και οι ελληνικοί αγώνες πρόκρισης στην ''Ολυμπιάδα του Karting'', σε δύο αγώνες σε ένα Σαββατοκύριακο, 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου. Ο αντιπρόσωπος και διοργανωτής του Rotax MAX Challenge, Δημήτρης Γαλάτσης δήλωνει: ''...Διοργανώνουμε ένα διπλό αγώνα, του οποίου τα αποτελέσματά, θα μας δώσουν τους νικητές που θα συνθέσουν την Ελληνική αποστολή στο Πορτιμάο. Σκεφτήκαμε αυτή την λύση ακολουθώντας την σημερινή κοινωνική κατάσταση. Έτσι περιορίζονται οι μετακινήσεις, το κόστος δοκιμών και συμμετοχής των οδηγών. Θα οργανώσουμε τους καλύτερους αγώνες που έχουν γίνει έως σήμερα, εορτάζοντας έτσι την επέτειο των 20χρόνων της Rotax. Έχουμε την εμπειρία και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας...''

Στο Kartodromo λοιπόν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου και οι δοκιμές στην πίστα των Αφιδνών σε πλήρη εξέλιξη.

Όλοι θα είναι εκεί, η ''Ολυμπιάδα του Karting'' είναι πρόκληση!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!