To Renault Megane μπαίνει στην... πρίζα! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
To Renault Megane μπαίνει στην... πρίζα! (pics)
Με 160 ίππους συνολικά από ένα Plug-In υβριδικό σύστημα κίνησης, αυτό το Renault Megane είναι η απάντηση για όποιον θέλει να μπει στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης αλλά νιώθει μια... ανασφάλεια μακριά από τα συμβατικά μοτέρ!

Η Plug-In Hybrid τεχνολογία έχει χαρακτηριστεί απο πολλούς ως ένα... μεταβατικό στάδιο της αυτοκίνησης που παντρεύει τη μελλοντική ηλεκτροκίνηση με τα συμβατικά μοτέρ εσωτερικής καύσης. Η αλήθεια πάντως είναι ότι έχουν πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα στην πράξη, από ότι σε θεωρητικό επίπεδο και για αυτό η Renault έκανε τη δική της κίνηση και μας παρουσιάζει την Plug-In Hybrid έκδοση του Megane.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας των 1.6 λίτρων με 91 ίππους και δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας με 66 ίππους και ένας με 34. Συνδυαστικά, αποδίδουν 160 άλογα και η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους εμπρός τροχούς. Γενικότερα η Renault άλλαξε πολλά πράγματα στο πλαίσιο του Megane για να δεχτεί την ηλεκτρική τεχνολογία αφού ο αρχικός σχεδιασμός δεν είχε πρόβλεψη για υβριδική έκδοση, ούτε φυσικά ηλεκτροκίνητη.

Ένα από τα τελικά οφέλη για τον αγοραστή είναι η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων αντί για ημιάκαμπτο άξονα, κατά τα λοιπά όμως αλλαγές σε σχέση με τα άλλα Megane δεν συναντάμε. Τουλάχιστον θεωρητικά αφού η υβριδική έκδοση επιβαρύνεται με περίπου 200 κιλά παραπάνω συγκριτικά με τις υπόλοιπες εκδόσεις. Η αμιγώς ηλεκτροκίνητη αυτονομία είναι στα 50 χιλιόμετρα, σχετικά περιορισμένη δηλαδή λόγω των μπαταριών των 9,8 kWh αλλά και πάλι, καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης πολλών ανθρώπων. Η διάθεση του νέου Renault Megane E-Tech θα ξεκινήσει από την άνοιξη του 2021.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!