Έρχονται αναβαθμίσεις για το μονοθέσιο της Ferrari

Πέτρος Σηφαλάκης
Έρχονται αναβαθμίσεις για το μονοθέσιο της Ferrari
Σε μικρές αλλαγές του διαχύτη θα εναποθέσουν τις ελπίδες τους οι άνθρωποι της Ferrari, προκειμένου οι δύο οδηγοί τους να έχουν μια καλύτερη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1.

Σχεδόν... απογοητευτικές είναι οι επιδόσεις των Ferrari φέτος. Η ομάδα που συνήθως βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της Formula 1 και παλεύει με την κορυφαία, τα τελευταία χρόνια, Mercedes, βρίσκεται στην έκτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, 25 βαθμούς πίσω από την πέμπτη Renault. Στη Ρωσία κατάφεραν να έχουν έναν καλύτερο ρυθμό, έστω και χωρίς τρομερά αποτελέσματα και ο Ματία Μπινότο λέει ότι έρχονται κι άλλες αλλαγές, προκειμένου να βελτιώσουν λίγο την κατάσταση.

«Δεν νομίζω ότι στη Ρωσία τα πήγαμε καλύτερα επειδή κάναμε αυτές τις αλλαγές. Δεν είναι αυτός ο λόγος. Είναι τα χαρακτηριστικά της πίστας. Ας ελπίσουμε ότι θα βρούμε σύντομα λίγη από την ανταγωνιστικότητά μας που θα δώσει την ευκαιρία στους οδηγούς μας να παλεύουν για μια καλύτερη θέση στο μέλλον. Στο Νίρμπουργκρινγκ θα έχουμε μερικές ακόμη αλλαγές, αλλά και πάλι, όχι πολύ μεγάλες. Για εμάς όμως είναι σημαντικές. Για την ανταγωνιστικότητά μας. Θα εστιάσουμε στον διαχύτη αέρα, για το υπόλοιπο της χρονιάς» είπε ο Ματία Μπινότο.

Επίσης δήλωσε χαρούμενος που η ομάδα κατάφερε να βρει μια καλύτερη κατεύθυνση για να ακολουθήσουν με την εξέλιξη του μονοθεσίου. Η SF1000 που χρησιμοποιούν φέτος θα τρέξει και την επόμενη χρονιά, καθώς οι αλλαγές της Formula 1 προγραμματίστηκαν για το 2022, αντί του 2021, λόγω του κορονοϊού που έπληξε τη χρονιά του 2020. «Υπάρχουν μερικά θετικά στην όλη υπόθεση. Θα καταφέρνουν να έχουν έναν καλύτερο ρυθμό στον αγώνα τους, ειδικά ο Σαρλ και λιγότερο ο Σεμπάστιαν, ο οποίος είχε περισσότερα προβλήματα στη Ρωσία. Σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες είμαστε καλύτερα, πιο ανταγωνιστικοί. Δεν έγιναν μεγάλα βήματα μπροστά, έχουμε πλήρη επίγνωση, αλλά είναι σημαντικό ότι πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση» ήταν τα λόγια του επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Ferrari στη Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!