Δεν αποχωρεί η Volvo από την Ελλάδα

Gazzetta team
Δεν αποχωρεί η Volvo από την Ελλάδα
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι υπάρχουν πιθανότητες αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Volvo στη χώρα μας, ακόμη και ενδεχόμενο αποχώρησης της εταιρείας από την Ελλάδα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

Καμία αλλαγή στα δεδομένα αντιπροσώπευσης της Volvo στη χώρα μας δεν προκύπτει από το ρεπορτάζ που πραγματοποίησε το gazzetta. Στελέχη της αγοράς διευκρινίζουν ότι φήμες για ανάληψη της αντιπροσωπείας της Volvo από εταιρεία ελληνικών συμφερόντων - η Volvo Car Hellas είναι θυγατρική της μητρικής εταιρείας- κυκλοφορούν εδώ και πολύ καιρό, χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιωθεί στην πράξη έως σήμερα.

Η Volvo Car Hellas από την πλευρά της δεν έχει πάρει θέση, καθώς θεωρεί ότι τα δημοσιεύματα βασίζονται απλώς σε εκτιμήσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτό που είναι απόλυτα ξεκάθαρο είναι ότι η Volvo είναι και θα παραμείνει στη χώρα, άσχετα με το ποιο θα επιλέξει να είναι στο μέλλον το εταιρικό καθεστώς της στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές σημαντικές μάρκες έχουν αλλάξει καθεστώς αντιπροσώπευσης τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, χωρίς αυτό να δημιουργεί το παραμικρό ζήτημα στη λειτουργία τους και στην εξυπηρέτηση των πελατών τους. Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι αυτά των Skoda, Renault, Opel και Jeep, όπου η μετάβαση έγινε ή συνεχίζεται ακόμα και σήμερα -στην περίπτωση της Opel- χωρίς πρόβλημα.

Αναφορικά με τη Volvo στην Ελλάδα αναμένεται μακροημέρευση, καθώς η μάρκα επενδύει στη χώρα μας προσφέροντας νέες υπηρεσίες και εμπορικά προγράμματα. Ταυτόχρονα, πολύ πρόσφατα προχώρησε σε αναδιοργάνωση των λειτουργιών και των στελεχών της. Τέλος έχει χτίσει μια ισχυρή βάση πωλήσεων, με μερίδιο για το 2020 που φτάνει στο 1,7%, έχοντας σημαντική παρουσία ειδικά στις κατηγορίες των premium SUV της μεγάλης κατηγορίας, με τα XC90, XC60 και XC40.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!