Oδηγός αποχωρεί από το NASCAR λόγω απαγόρευσης της σημαίας των Νοτίων!

Gazzetta team
Oδηγός αποχωρεί από το NASCAR λόγω απαγόρευσης της σημαίας των Νοτίων!
O 50χρονος Ρέι Τσιτσαρέλι ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το αμερικανικό πρωτάθλημα NASCAR μετά την απαγόρευση της σημαίας της Συνομοσπονδίας από τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, επειδή προκαλεί συνειρμούς με τους σκλάβους Αφροαμερικανούς.

Ο 50χρονος οδηγός αγώνων Ρέι Τσιτσαρέλι συμμετέχει στο αμερικανικό πρωτάθλημα NASCAR Gander and Outdoors Truck με μία Chevrolet Silverado για λογαριασμό της ομάδας CMI Motorsports. Όχι για πολύ όμως, μετά την ανακοίνωση των διοργανωτών του NASCAR ότι απαγορεύει τη χρήση της σημαίας της Συνομοσπονδίας των Νοτίων από τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο σε όλα τα πρωταθλήματά του. Η ανακοίνωση έγινε την Τετάρτη και την ίδια ημέρα δημοσιοποίησε ο Τσιτσαρέλι στο Facebook την απόφασή του να αποσυρθεί από τους αγώνες μετά την εφετινή αγωνιστική σεζόν.

Σημαία των Νοτίων στην πίστα του Ντάρλινγκτον σε αγώνα NASCAR.

Στην ανάρτησή του γράφει ο οδηγός αγώνων τα εξής: «Ήταν μία διασκεδαστική διαδρομή και ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, αν είναι όμως αυτή η κατεύθυνση στην οποία πηγαίνει το NASCAR, δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε μετά τη σεζόν 2020. Δεν πιστεύω στις γονυκλισίες κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου και επίσης δεν έχω το δικαίωμα να αναρτήσω τη σημαία, που αγαπάτε. Θα μπορούσα να έχω απασχοληθεί λιγότερο με τη Σημαία της Συνομοσπονδίας, όμως υπάρχουν άνθρωποι που το κάνουν και αυτό δεν τους κάνει ρατσιστές. Όλα όσα κάνουν, είναι να βιάζουν μία ομάδα ανθρώπων για να νοιαστούν για μία άλλη και εγώ δεν θέλω να δώσω τα χρήματα που ξοδεύουμε σε κάθε πολιτική ηλιθιότητα. Ετσι λοιπόν πωλούνται τα πάντα!!»

O Nτάρελ Γουάλας.

Ο Τσιτσαρέλι έχει λάβει μέρος σε 18 αγώνες του πρωταθλήματος NASCAR Gander RV and Outdoors Truck και έχει πλασαριστεί μέχρι σήμερα μία φορά στην πρώτη δεκάδα. Η απόφαση απαγόρευσης της Σημαίας της Συνομοσπονδίας από το NASCAR ελήφθη μετά από τις ταραχές για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στις 25 Μαϊου του 2020, επειδή δημιουργεί συνειρμούς με τον ρατσισμό και τους μαύρους σκλάβους στην Αμερική.

Δύο ημέρες πριν την συγκεκριμένη απόφαση είχε ζητήσει την αφαίρεση της σημαίας από όλους τους αγώνες NASCAR ο μόνος έγχρωμος οδηγός του πρωταθλήματος, Ντάρελ Γουάλας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!