Με την αύρα του κορυφαίου GP το MINI John Cooper Works (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Με την αύρα του κορυφαίου GP το MINI John Cooper Works (pics) 
Ένα νέο πακέτο εμφάνισης που κάνει το MINI John Cooper Works ακόμη πιο σκληροπυρηνικό προστίθεται προς επιλογή, το οποίο θυμίζει αρκετά την κορυφαία έκδοση GP.

Πριν από μερικούς μήνες η MINI μας παρουσίασε το ισχυρότερο δημιούργημά της, το οποίο δεν είναι άλλο από το John Cooper Works GP. Το μοντέλο με τους 306 ίππους και τον σχεδόν «πιστάδικο» χαρακτήρα θα παραχθεί σε μόλις 3.000 μονάδες και η τιμή του στην Ελλάδα ξεπερνά τις 53.000€, οπότε η MINI προσφέρει ένα νέο πακέτο εμφάνισης που κάνει το απλό John Cooper Works πιο «σκληρό», φέρνοντάς το πιο κοντά στο... μεγάλο αδελφό του.

Το GP Pack λοιπόν αλλάζει αρκετά το John Cooper Works, με το ανθρακί χρώμα του (συνδυάζεται με ασημί οροφή, αεροτομή, καθρέπτες) και τις χειρολαβές, την εισαγωγή αέρα στο καπό, τα πλαίσια των φωτιστικών σωμάτων, την τάπα του ρεζερβουάρ και τα λογότυπα που είναι βαμμένα σε μαύρο χρώμα. Τα φωτιστικά σώματα είναι πλέον πιο σκουρόχρωμα και στο κέντρο των ζαντών αλουμινίου υπάρχει σήμα GP, ενώ στο εσωτερικό βλέπουμε νέες επενδύσεις με κόκκινες ραφές, νέο τύπο δέρματος, Alcantara σε χειρόφρενο και λεβιέ, μαζί με σηματάκια GP που δίνουν λίγο από τον αέρα της κορυφαίας έκδοσης.

Ίδιος παραμένει ο κινητήρας

Όλα τα παραπάνω, δεν συνοδεύονται και από μηχανικές αλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας παραμένει ο γνωστός τετρακύλινδρος τούρμπο των 2.0 λίτρων που αποδίδει 231 ίππους και συνδυάζεται είτε με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, είτε με ένα αυτόματο σασμάν οκτώ σχέσεων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!